Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

Zyczenia wilkanocne dla tych co Wilkanoc obchodza według kalendarza Juljanksiego

Polecane posty

Kochani bracia wsyskich kosciołów prawosławnych  i inych kosciołów który wilkanoc obchoda własnie według kalendarza Juljanskiego . Zbliza sie dla was ten wyczekiwany moment zmartwychwstania Jezusa Chrystusa  który my z katolikami i z Protestantami mielismy juz tydziń temu . Jest to piękny czas nich wasz Bóg  błogosławi . Wim ze benda to ine swinta nie spotkaci się w cerkwiach bendiecie w małym gronie je świntowac ter i w domu  . Tylko nie których krajach bendiecie mogli ucestnicyc jakos w swiętach jak  na Białorusi czy  w ograniconym stopniu w casie tridum w Bułgarii ale bendie to nich czas duchowości . zyc e wam żeby nibyło miendy wam sporów   sczegulnie naUkrainie minszy patryjarchatem Mskewskim i Kijowskim , życze wam byy ta naizwykła wilkanoc doprowadiła do pogodzenia sie i obie cerkwie mogły sprawowac liturgie w tych samych cerkwiach . życzy cłonkinii apostolskiego Koscioła wszyskich ormian  Rypsyma sargsyan

życzę fajnych świąt wielkanocnych i nie mam zielonego pojęcia, czy w kościele prawosławnym istnieje zwyczaj święcenia pokarmów w koszyku wielkanocnym , 

być może kiedyś zechcesz opisać, jak jest u Was, 

wyjątkowych wesołych świąt wielkanocnych życzę , musimy jakoś wytrzymać ten COVID-19 🙂

życzę fajnych świąt wielkanocnych i nie mam zielonego pojęcia, czy w kościele prawosławnym istnieje zwyczaj święcenia pokarmów w koszyku wielkanocnym , 

być może kiedyś zechcesz opisać, jak jest u Was, 

wyjątkowych wesołych świąt wielkanocnych życzę , musimy jakoś wytrzymać ten COVID-19 🙂

u nas w Armenii jest swincenie pokarmów w  tym roku ten proce był bez obecności wienych u prawosłanych obradku Rosyjskiego jest napewno ale jesli chodi o ine obradki to nie jestem pena nie wim terz jak prawosłąwni benda obchodic swinta w tym roku i cy takie swincenie bendize