Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wojciech.k

wybór przedszkola

Polecane posty

Cześć. 

Kierowałam się tym czy dane przedszkole zajmuje się integracja sensoryczną, czy wykorzystują to w pracy z dziećmi. Druga sprawa na którą zwracałam uwagę to czy panie są po prostu kochane 🙂 

Jesteś w trakcie szukania? 

Jeśli masz możliwość,  to porozmawiaj z rodzicami dzieci, które do danego przedszkola chodzą.  Bardzo ważne jest, jak się odnoszą do dzieci. Takie zwykle sprawy, jak przywitanie rano. Czy nie krzyczą na dzieci ( syn przez jakiś czas chodził do przedszkola, w którym w szatni było słychać darcie się nauczycielek)

Czy dzieci chętnie jedzą ( to często mówi o jakości posiłków), obejrzyj plac zabaw ( czy jest bezpieczny, dopasowany do grupy wiekowej, ile jest na nim dzieci na raz), ile jest dzieci w grupie/ na ile pań.  

Sęk w tym, że właśnie nie bardzo znam rodziców (niedawno się przeprowadziliśmy). Ale wskazówki cenne, dzięki, na pewno wykorzystam. A z tą integracją sensoryczną o  co chodzi?

Nie jestem ekspertka ale wiem że warto zadbać o to już w wieku przedszkolnym dziecka to bardzo ważne dla jego rozwoju. Słyszałeś o pomocach sensorycznych? 

I tak jak mówi kolega wyzej, bardzo wieke zależy od nauczycielek 

no właśnie wyskakują mi głównie jakieś sklepy z zabawkami, gdzie można znaleźć jakieś sensowne info?

Poczytać opinie, popytać znajomych. Ja skorzystałam z dni otwartych w Pomarańczowej Ciuchci i sama mogłam się przekonać czy dana placówka mi odpowiada i spełnia moje oczekiwania. Akurat to był dobry wybór, Tobie polecam zrobić tak samo.