Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anna23

Chory kanarek

Polecane posty

Witam.  Czy znajdę dobrą duszyczke ,która podpowie mi co sie dzieje z kanarkiem.  Mianowicie jest z nami od 2 tygodni ,do tej pory wszystko było dobrze . Ptaszek był radosny ,śpiewał. Wczoraj nie mial siły chodzić.  Przewracał się , spał w dzień , co chwile jadł.  Przeczytałam , że zaparzenie rumianku moze coś pomoże. Dzisiaj Ptaszek czuje sie lepiej , jest ruchliwe ,mniej śpi , oczywiscie ma apetyt ,mało co śpiewa . Ale niepokoi mnie to ze jest napuszony. Co to moze być? Jak mu pomóc? 

jest wiosna, potrzebuje 'kumpelkę' albo kumpla 🙂 musisz to sprawdzić, czy NIE JEST LGBT ?

jest wiosna, potrzebuje 'kumpelkę' albo kumpla 🙂 musisz to sprawdzić, czy NIE JEST LGBT ?

czyli to może być normalne ? Tzn to puszenie? Jestem totalnie ciemna w tym , bo po raz pierwszy mam kanarka ..

Nie wiem, może zmień karmę bo zdarza się że w sklepach sprzedają stęchłą... węgiel leczniczy można podać bo działa detoksykujaco 

Ale pozatym zachowuje sie normalnie.  Śpiewa ,lata , nie śpi w dzień. Wyglada jakby połknął piłeczkę , moze to ból brzucha? Zaopatrze sie w ten węgiel ,moze pomoże . A jak nie to czeka nas wizyta u weterynarza.

Ale pozatym zachowuje sie normalnie.  Śpiewa ,lata , nie śpi w dzień. Wyglada jakby połknął piłeczkę , moze to ból brzucha? Zaopatrze sie w ten węgiel ,moze pomoże . A jak nie to czeka nas wizyta u weterynarza.

Ciężko powiedzieć, mnie przez karmę padła papuga u znajomej było to samo dlatego o tym piszę bo wcześniej bym na to nie wpadła... 

Dzwoniłam do faceta od, którego kupilam kanarka i mowi ze kanarek mu umarł po mleczu ,albo od sałaty kupionej w markecie.  No nic dalej będziemy obserwowac ,oby wszystko było dobrze.  

Dzwoniłam do faceta od, którego kupilam kanarka i mowi ze kanarek mu umarł po mleczu ,albo od sałaty kupionej w markecie.  No nic dalej będziemy obserwowac ,oby wszystko było dobrze.  

Może sprawdź sobie na jakiejś fachowej str czym powinien się żywić taki kanarek... wiem, że mleczu nie mogą jeść świnki morskie i sałata też raczej w ograniczonych ilościach... a tutaj to nic więcej nie doradze... ale może to tylko przeziębienie na temp też zwróć uwagę na to czy klatka nie stoi w przeciągu... obserwujcie i oby wyzdrowiał.

Oby.  Dziekuje za pomoc.  Wszystkiego dobrego🙂

A może zmienia piórka, moja Nimfa tak się puszy na jesień i wiosnę. Wiosną rzuca zimowy puch.