Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dianka

Czy to może być ADHD?

Polecane posty

Cześć wiem, że może to zła pora,biorąc pod uwagę epidemi koronawirusa ale mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto mi podpowie. Chodzi o to że od dziecka byłam nadpobudliwa, impulsywna, roztargjiona i ciągnęło się to za mną całe życie do dziś. Mam mega problemy z koncentracja i nie potrafię skończyć jednej rzeczy bo mnie to męczy i zwykle robię wszystko na raz ale to bardzo chaotycznie,. Nie potrafię się skupić, zapominam o terminach, nie umiem utrzymać wokół siebie porządku ani zorganiwac się, ciągle sie zpiznuam bo jak wstaje bo wszystko robię chaotycznie, w pracy ciągle zdawałam, mylą mi się dni w grafikach, wszystko 4obue za szybko i najczęściej źle. Wszędzie teace pracę, nikt nie jest w stanie że mną wytrzymać albo sama po pewnym czasie rezygnuje ze strachu ze i tak mnie zwolnią. Nie potrafię usiedzieć jednym miejscu, dlatego jak tylko mam okazję mię. Zajęcie gdzie chodzę to udaje że coś sprzątam, czyszczę nawet jak nie trzeba tyle tylko że resztę najczęściej zdawałam. Ciągle towarzyszy mi natłok myśli, ciężko mi nie "bujec w obłokach" mam już tego dość bo to mnie wykańcza. W domu ciągle chodzę po pokoju bez celu bo mnie roznosi. Ludzie często zwracają mi ugage że za dużo mówię i zbyt gwałtownie gestykuluje. Czy to. Może być ADHD? Mam 26, prawie 27 lat i nie jestem wstanie juz zliczyć miejsc w których wyrzucono mnie z pracy, wszystko zdawałam i mam wrażenie że bez względu na to ile się staram nie umiem się dostosować do rzeczywistościni jestem nierefirmowalna. Niektórzy mówią mi że powinnam brać leki inni odradzają bo twierdzą, że spowoduje to na dłuższą metę apatyczjosc ospałość. Przepraszam za post. Mam pytanie czy ktoś zna może kogoś specjalistę który mógłby potwierdzić lub wykluczyć ADHD w moim wieku w Krakowie ale na NFZ i gdzie można ewentualnie podjąć leczenie NFZ bo prywatnie mnie nie stać? Czytalam o tym. Zaburzeniu i objawach i że ponoć z wiekiem nie zawsze przechodzi ale można dalej diagnozować  leczyć ale boję się że lekarz uzna że widziwiam, zdbe ADHD tylko lenistwo i tym podobne. Ale wolę to sprawdzić na wszelki wypadek bo mi utrudnia życie i mam już tego dość. Przepraszam za chaotyczny post.