Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jankaaa

Początki ciąży

Polecane posty

Hej dziewczyny 🙂 pisze w pewnej sprawie.  Jestem w  pierwszej ciąży, według kalendarzyka jest 6/7 tydzień  i mam pytanie kiedy najlepiej udać się do ginekologa? Czytałam różne artykuły, opinie. Możecie powiedzieć na swoim przykładzie jak to wszystko wyglądało? 🙂

Jak najszybciej. Ja byłam w 3 tygodniu już, na usg niewielka kropka, lekarz skierował mnie na krew i beta hcg potwierdziłam ciążę, potem byłam po miesiącu czyli w 7-8tyg.

I jak udasz się do 10 tygodnia to będziesz mogła ubiegać się o becikowe.

Najlepiej na pierwszą wizytę iść  8/9 tc wtedy już wszystko dokładnie widać. Ale jak będzie i 10 tc też będzie ok. :)

11 minut temu, 13trzynascie napisał:

Jak najszybciej. Ja byłam w 3 tygodniu już, na usg niewielka kropka, lekarz skierował mnie na krew i beta hcg potwierdziłam ciążę, potem byłam po miesiącu czyli w 7-8tyg.

I jak udasz się do 10 tygodnia to będziesz mogła ubiegać się o becikowe.

A jak po 10 tygodniu to już nie ma szans? Tego nawet nie wiedziałam, dziękuję na informację 🙂

6 minut temu, ami napisał:

Najlepiej na pierwszą wizytę iść  8/9 tc wtedy już wszystko dokładnie widać. Ale jak będzie i 10 tc też będzie ok. 🙂

Trochę się stresuję. Z jednej strony mamy tyle pytań a z drugiej nie wiem o co będzie pytać lekarz 🙊

Ja w obu ciążach byłam z pierwszą wizytą w 7tc. Lekarz mówił, że jeszcze trochę wcześnie i nie gwarantuje, że będzie widać serduszko, ale jednak w obu przypadkach serduszko już biło.

Tak, jednym z warunków otrzymania becikowego jest m.in opieka lekarską i pierwszą wizytą przed 10tc.

Ja w pierwszej i drugiej ciazy byłam w 4 tyg,był widoczny pecherzyk,później w 6 serduszko