Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

witek

Nie będę prokrastynować na kafeterii...

Polecane posty

3 minuty temu, Magda bez loginu napisał:

Coś w tym jest Ddt. Ale po burzy zawsze wstaje słońce 😊

przychodzi dzień a po burzy spokój - Budka suflera - winylowy singiel z kawowym środkiem ale po drugiej stronie był "sen o dolinie" - czyli znowu w życiu ci nie wyszło". Miałem taką - dostałem od przyjaciółki z dedykacją

https://a.allegroimg.com/s1024/0c2329/447f12404e29aa8ea6fff5976d89

6 minut temu, Magda bez loginu napisał:

Jutro ma być chłodniej. Ale zapowiadają burze i nawałnice. 

Dzisiaj nie mogę sobie znaleźć miejsca. Lubię słońce i ciepło, ale najchętniej wszedł bym gdzieś do basenu i nie wychodził. Pewnie to jeszcze alkohol ze mnie wychodzi.

1 minutę temu, Pieprz w doopie napisał:

To było zdjęcie z ich wyświęcania czy jakiejś innej uroczystości? Nie widziałam nigdy takiej dziewicy konsekrowanej. Nie wiem czy się tak zawsze ubierają w procesjach.

zdjęcie z wyświęcania ...

6 minut temu, acordeon napisał:

Dzisiaj nie mogę sobie znaleźć miejsca. Lubię słońce i ciepło, ale najchętniej wszedł bym gdzieś do basenu i nie wychodził. Pewnie to jeszcze alkohol ze mnie wychodzi.

Jak mogę Ci pomóc, żeby ulżyć Twojemu cierpieniu? 😅

10 minut temu, Pieprz w doopie napisał:

To alba w sam raz. Czystość i skromność.

tak. Poza tym całkiem na poważnie wydaje mi się, że dobrowolne dziewictwo jako wybór (a nie przymus czy konsekwencja losu, bo jestem niezdarna i nikt mnie nie chce) jest wartością i wyborem życiowym tylko czy nadawanie temu takiego publicznego rozgłosu i formę uroczystości ma sens. W zasadzie jest to trochę wzorowane na ceremonii zaślubin z Maryją?  Nie wiem. Bo rozumiem śluby zakonne ale tutaj one są uświęconymi dziewicami ale nie prowadzą życia w zakonie - tak to rozumiem.

Przed chwilą, Pieprz w doopie napisał:

Życia zakonnego nie prowadzą ale też modlą się brewiarzem i na miarę swoich zdolności służą kościołowi zachowując przy tym "normalne" życie wśród ludzi. Skoro biskup je wyświęca, to odbywa się to uroczyście. Pokazuje też w świecie pełnym seksu, że nie wstydzą się dziewictwa.

to ok. Przypuszczam, że takie kobiety są też ludziom i kościołowi bardzo potrzebne o ile wypływa to z własnych potrzeb i chęci oraz dobrowolnego wyboru. Tylko nie wiem, czy mogą być to śluby czasowe i po czasie mogą zawrzeć sakrament małżeństwa czy jest to na zawsze ?

1 minutę temu, Pieprz w doopie napisał:

Na zawsze.

wszystko, co na zawsze to trudna decyzja ....

4 minuty temu, ddt30 napisał:

Przypuszczam, że takie kobiety są kościołowi bardzo potrzebne

Bardzo... a od czasu wyświęcenia dziewicami są tylko z nazwy bo "konsekrowane" są wielokrotnie przez lokalnych księży na pewnych tajnych spotkaniach...

2 minuty temu, Pieprz w doopie napisał:

Jeśli nie jest się pewnym można złożyć ślub prywatny, np.przed spowiednikiem, na jakiś czas, i zobaczyć czy ta droga jest właściwym wyborem.

dużo wiesz na ten temat ...

Przed chwilą, Pieprz w doopie napisał:

Wystarczy mieć zalajkowane na fb kościelne strony 😉

no tak ... ja mam na kościelne też ale na inne  ... o takich detalach w tej materii nie wiedziałem

2 minuty temu, Pieprz w doopie napisał:

Czy w sezonie letnim przegrywy zaprzestają przegrywu i prokrastynacji na kafeterii? Pytanie do osób posiadających konto co najmniej rok.

Jeżeli będą mieli urlop to na pewno zrobią sobie detoks. Ale nie wszyscy. Kto tu będzie? Przecież wiadomo 🤣

43 minuty temu, Pieprz w doopie napisał:

I na takim stawianiu ptaszka chyba dziś zakończymy 😝

Na to wyglada... W objęciach Morfeusza poszalejemy na nieswiadomce 😎😁