Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guga1981

hipochondryzm u 7 latka?

Polecane posty

Mam problem. Już kompletnie nie wiem co mam robić. Syn ma 7 lat, w sobotę wrócił od kolegi i troszkę kaszle od tego momentu. Mniej więcej od poniedziałku ciągle mówi, że pewnie jest chory, jest coś jest nie tak. Tłumaczę mu od tych 3 dni, że pewnie wszystko jest w porządku, że często kaszlał i miał taki lekki katar jak teraz i przecież nic się nie działo. Nie dociera. Martwi się, że za dużo razy chodzi siku a chodzi normalnie co mu też powtarzam. Staram się na spokojnie mu tłumaczyć, że pewnie nic się nie dzieje, że może jakaś reakcja alergiczna (choć wczoraj podałam mu tabletkę na alergię ale ten lekki katarek nie przeszedł więc albo to nie alergia albo 1 tabletka nic nie dała, może leczenie musi być dłuższe, nie wiem) ale nic nie dociera. Uspokaja się na chwilę, albo kiedy czymś się zajmuje ale za kwadrans znowu siedzi smutny i czasami wręcz płacze. Teraz jestem w domu ale w poniedziałek wracam do pracy, martwię się, że do tego czasu nie dojdzie do siebie i ciągle będzie się tak zadręczał. Ja, święcie przekonana, że nic mu nie jest po tych 3 dobach wkręcania mi, że jest chory już sama zaczynam na niego patrzeć i zastanawiać się czy aby na pewno nic mu nie jest (w myśl zasady, że kiedy często się słyszy jakąś informację to się zaczyna w nią wierzyć). 

Może ktoś miał podobną sytuację z dzieckiem, proszę, poradźcie mi co mam robić bo już głupieję, obawiam się, że do jutra zwariuję.