Gość Napisano Lipiec 14, 2020 (edytowany) Trening 5razy w tygodniu, trochę km na rowerze zaliczę, rzadko biegam. Zakwasy czy domsy pojawiają się coraz rzadziej, natomiast ból kolan i czasem ich sztywność ciągle mnie męczą. Odzywają się słabe, kontuzyjne kolana czy norma przy intensywnym wysiłku? Ktoś z Was też tak ma? Edytowano Lipiec 14, 2020 przez Gość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Juju 0 Napisano Sierpień 12, 2020 Moze warto zrobic przeswietlenie, zeby wykluczyc zmiany zwyrodnieniowe? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alia-1234 0 Napisano Luty 22, 2021 Dr Krzysztof Szymański to lekarz, który jako pierwszy a byłam, u wielu specjalistów zainteresował się moim problemem z bólem i puchnięciem kolana po wysiłku. Skierował na badania pod kątem reumatologicznym, skierował na rezonans. Poprzedni lekarze robili USG i stwierdzali, że jest wszystko w porządku i proponowali blokadę. Okazało się, że łękotka była uszkodzona. Dzisiaj jestem w trakcie rehabilitacji OsteoMedic po zabiegu i chociaż tą opinią chciałam podziękować za zaangażowanie w dążeniu do wyjaśnienia przyczyny moich dolegliwości. osteomedic.com.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laura20 0 Napisano Marzec 1, 2021 Mnie bolą kolana w momencie schodzenia z góry, np. po schodach czy na wycieczkach górskich. Nie wiem dlaczego, miałam robione badania ale nic nie wyszło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
CENTRUM SYNERGIA 0 Napisano Maj 1, 2021 Ja polecam wizytę u fizjoterapeuty. Dobrze byłoby aby przyjrzał się jak wygląda trening i jak ustawione sa kończyny dolne podczas aktywności. Pomogłoby to wykluczyć ewentualne błędy mogące obciążać kolana. Powinien także wprowadzić do Twojej aktywności trening stabilizacyjny np. na dysku sensomotorycznym aby wzmocnić mięśnie i inne stabilizatory chroniące kolano. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alicja75 0 Napisano Maj 3, 2021 Można sobie srogiej biedy napytać takim stylem życia. Rozwalenie kolana to paskudna sprawa, a jak się o to nie zadba zawczasu to różnie może wyjść. Po pierwsze - ogólnie zdrowa dieta (polecam czytać blogi typu Fitlinepolska, śledzić blogi i social media dietetyków, generalnie szukać i interesować się ), po drugie KONIECZNIE suplementuj kolagen, po trzecie, jak przedmówcy pisali, skocz do fizjoterapeuty żeby rzucił okiem co tam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach