Sylwusia 20 Napisano Lipiec 21, 2020 Jak to możliwe, by owulacja pojawiła się dzień/ dwa po zakończonej miesiączce? Czy to oznacza jakieś poważne zaburzenia? Zrobiłam testy owulacyjne z ciekawości, bo byłam u koleżanki, a ona robi regularnie, bo stara się o dziecko. No i byłam u niej dwa dni po zakończeniu krwawienia i wynik był pozytywny. Jak to możliwe? Może nie mam regularnych cykli, ale mniej więcej w granicach 27-32 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mag da 0 Napisano Lipiec 21, 2020 Albo błędny pomiar albo owulacja wystąpiła szybciej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ONA83 1378 Napisano Lipiec 21, 2020 15 godzin temu, Sylwusia napisał: Jak to możliwe, by owulacja pojawiła się dzień/ dwa po zakończonej miesiączce? Czy to oznacza jakieś poważne zaburzenia? Zrobiłam testy owulacyjne z ciekawości, bo byłam u koleżanki, a ona robi regularnie, bo stara się o dziecko. No i byłam u niej dwa dni po zakończeniu krwawienia i wynik był pozytywny. Jak to możliwe? Może nie mam regularnych cykli, ale mniej więcej w granicach 27-32 dni. Testy owulacyjne dają wynik dodatni na 24-48 godz. przed owulacją, czyli za 2 dni w okolicach 10-12dc owulacja jest jak najbardziej możliwa. Warto mierzyć temp., jej wzrost świadczy i przebytej owulacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ONA83 1378 Napisano Lipiec 21, 2020 15 godzin temu, Sylwusia napisał: Jak to możliwe, by owulacja pojawiła się dzień/ dwa po zakończonej miesiączce? Czy to oznacza jakieś poważne zaburzenia? Zrobiłam testy owulacyjne z ciekawości, bo byłam u koleżanki, a ona robi regularnie, bo stara się o dziecko. No i byłam u niej dwa dni po zakończeniu krwawienia i wynik był pozytywny. Jak to możliwe? Może nie mam regularnych cykli, ale mniej więcej w granicach 27-32 dni 15 godzin temu, Sylwusia napisał: Testy owulacyjne dają wynik dodatni na 24-48 godz. przed owulacją, czyli za 2 dni w okolicach 10-12dc owulacja jest jak najbardziej możliwa. Warto mierzyć temp., jej wzrost świadczy i przebytej owulacji. PS. Nie ważnie ile dni po okresie, ważny jest dzień cyklu. https://www.medonet.pl/ciaza-i-dziecko,testy-owulacyjne---dzialanie--sposob-uzycia--opinie,artykul,1726792.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasiula3 35 Napisano Lipiec 27, 2020 Może powinnaś sobie sprawdzać owulację na testerze ze śliny Afrodyta. Pomiar na podstawie poziomu lh ze śliny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Helka_Melka 1 Napisano Lipiec 29, 2020 ja używam cyklotester termometr, mam do niego aplikację i dwa razy sprawdziłam go u ginekologa i faktycznie nie myli się, może to jakiś błąd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach