Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sasza

Czy mogę być jednak w ciąży?

Polecane posty

Witam. Ja z zapytaniem skończyła mi się @ 28 lipca, współżylam z partnerem 2 dni bez zabezpieczenia  a to było 4 oraz 5 w tym miesiącu dodam że to były moje dni płodne. Od tygodnia czasami boli mnie podbrzusze czuję kłócie w prawym jajniku raz w lewym, czasami mam lekkie mdłości oraz bolą mnie sutki, apetyt mi czasami dopisuje ale dość przewrotnie bo w większości wcale nie mam ochoty na jedzenie. Budzę się czasami niewyspana. Za 4 dni powinnam dostać @. Więc moje pytanie brzmi czy jest szansa że mogę być w ciąży?:classic_tongue:

Dodam że mam nieregularne cykle @ co 24 lecz od 2 tygodni wyregulowało się i mam co 28. Robiłam testy 2 dni temu za namową partnera i wyszedł negatywny chodź zdaję sobie sprawę z tego że to za wcześnie.

Czy bym mogła liczyć na dużo odpowiedzi co o tym sądzicie.

Cześć 

Jak najbardziej mogło dojść do zapłodnienia. W sprzyjających warunkach plemniki mogą przetrwać w pochwie 72 godziny, czyli trzy dni, a najsilniejsze osobniki nawet do pięciu, czy siedmiu dni. Sprzyjające dni to oczywiście dni płodne kiedy to sluz jest inny ( wodnisty, rozciągliwy, przejrzysty, jest go dużo) jak w dni niepłodne czyli ( uczucie suchości, lepki, gesty, biały) 

Objawy które opisujesz mogą również świadczyć o zbliżającym się okresie, miałam identyczne. 

Czasami jest tak, że test zrobiony przed datą miesiączki nie pokaże pomimo iż kobieta jest już w ciąży, wynika to ze zbyt niskiego poziomu hcg w moczu. Poczekaj najlepiej do dnia miesiączki, jeśli okres się nie pojawi, wykonaj test. 

Pozdrawiam 

ja przy bałaganie z miesiączką zabezpieczałam się diafragmą dopochwową i to była najlepsza anty jaką miałam