Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

poziomka377

Czy wykradniecie czyjegos numeru tel. to przestepstwo

Polecane posty

Nie moge znalezc na ten temat rzetelnej informacji w sieci. Chodzi o to czy jesli ktos swojemu znajomemu wykradnie nr. jego dziewczyny a potem gnebi ją smsowo/ telefonicznie to ta osoba popełnia wykroczenie.

Tego nr ta osoba nie dostała ani od znajomego ani od tej dziewczyny.

Dodam że znajomy oczernia w twn sposob swojego kolege i chce rozbic zwiazek. Co z tym robic. 

12 minut temu, poziomka377 napisał:

Nie moge znalezc na ten temat rzetelnej informacji w sieci. Chodzi o to czy jesli ktos swojemu znajomemu wykradnie nr. jego dziewczyny a potem gnebi ją smsowo/ telefonicznie to ta osoba popełnia wykroczenie.

Tego nr ta osoba nie dostała ani od znajomego ani od tej dziewczyny.

Dodam że znajomy oczernia w twn sposob swojego kolege i chce rozbic zwiazek. Co z tym robic. 

z tego co wiem numer telefonu nie jest nawet daną osobową, wiec np. call spam jest legalny. ja również mogę sobie wymyśleć 9 cyfr i napi;er;d;z;ielać i powiesz, że ukradłam numer?

natomiast nękanie na pewno nie, to zależy od treści smsów itd.  ale z tym na pewno można iść na policję 

ok, wydaje mi sie ze jesli ktos dziala od poczatku w intencji zaszkodzenia drugiej osobie to taki nr jest nielegalnie pozyskany hmm.. a policja czeka na "grozby karalne", malo sie przejmuje tym ze ktos jest poddawany presji psychologicznej ktora na niego wplywa,... ale coz ..takie czasy... takie prawo ://