Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wiktoria020

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Dzień dobry, postanowiłam zacząć brać tabletki antykoncepcyjne. Przy mojej pierwszej wizycie u ginekologa poprosilam o przepisanie ich też ze względu na to, ze przyjmuje lek izotek. I myślałam, że czekają mnie badania dzięki którym ginekolog ustali jakie tabletki moge brać. Ale on po prostu przepisał mi tabletki Axia Forte, poinformował jak je przyjmować i tyle. Zaczełam je teraz brać (dzis jest 3 dzień) i zastanawiam się czy będą one na pewno bezpieczne. Czy jednak powinnam ponownie iść do ginekologa i skonsultować to z nim? Czy któraś z Was miala też taka sytuacje?

Dziwne, teraz lekarzom się nic nie chce. Powinien zlecić badania, nie wiem czemu nie zrobił tego. Może lepiej do innego gin iść... Generalnie zastanów się czy chcesz brać pigułki, bo to nie jest wcale zdrowe, może lepiej monitorować cykl (ja np na testerze Afrodyta sprawdzam poziom lh i tym samym fazy cyklu) i zabezpieczać się mechanicznie w dni płodne? Przemyśl

A może pomyśl o czymś bez hormonów? Ja monitoruję cykl z cyclotestem MyWay i polecam