Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lewasia

Druk 3D

Polecane posty

Cześć wszystkim,
Podczas kwarantanny razem z chłopakiem zaczęliśmy swoją przygodę z drukiem 3D. Spodobało nam się to na tyle, że chcielibyśmy zacząć robić to bardziej profesjonalnie. Czy jest coś z druków 3D co by Was zainteresowało i bylibyście w stanie kupić? 
Mam na myśli różne personalizowane gadżety, czy też przybory ułatwiające życie w kuchni, bądź garażu. A może jest coś innego co wydaje się Wam być dobrym pomysłem? Co myślicie o tym pomyśle oraz czego brakuje Wam na rynku? 

Kiedys parę rzeczy drukowałem - uchwyt do powieszenia szczotek od odkurzacza dyson, ubijak do kawy pasujący do mojej kawiarki, zaślepkę do kamery internetowej.

Ogólnie to taki indywidualne małe rzeczy - więc jeśli by mi brakowało czegoś, to najchętniej bym zamówił z indywidualnym projektem. Jeśli umiecie robić projekty 3d, to to może być jakaś usługa. Majsterkowicze pewnie tez skorzystają - żeby zrobić obudowę pasującą do projektu albo dorobić złamaną część (przycisk, uchwyt).

Problemem może być to, że dużo takich projektów można sciągnąc z sieci - na https://www.thingiverse.com/ ; i wydrukowac albo przerobić pod swoje potrzeby. Więc konkurencja jest.

Można tez iść w design drobiazgów - wazony, doniczki, figurki do gier, drobiazgi na biurko itp. I sprzedawać na allegro wydruki, albo same projekty jako pliki 3d.