Arenka 2 Napisano Grudzień 1, 2020 Znalazłam w domu bardzo starą książkę kucharską. Niestety nie ma strony tytułowej. Czy ktoś gotował z takich starych przepisów? Podobają mi się przepisy na zupy i dania główne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikulskAneta 2 Napisano Styczeń 14, 2021 Stare książki kucharskie cenię przede wszystkim za ciekawy wachlarz przypraw, których już często nie używamy! Szczególnie ziół występujących naturalnie na polskich łąkach. Można znaleźć dużo przepisów pieczeni okraszonych właśnie takimi ziołami. Często gęsto też można zdziwić się ile produktów i jakie cudowne mieszanki zamykały w słoiki nasze babcie! Przy odrobinie pomyślunku w słoikach można przechowywać właściwie wszystko! Nie tylko przetwory klasyczne jak dżemy, ogorki, czy grzyby, ale całe dania mięsne! Pulpy warzywne i owocowe, szczególnie polecane jako pyszny i zdrowy zapas na zimę! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach