Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Malina_

Tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Mam pytanie na które nie potrafię odpowiedzieć sobie sama dokładnie .Czy biorąc tabletki chłopak może dojść we mnie bez obawiania się o ciąże 

5 godzin temu, Malina_ napisał:

Mam pytanie na które nie potrafię odpowiedzieć sobie sama dokładnie .Czy biorąc tabletki chłopak może dojść we mnie bez obawiania się o ciąże 

Zawsze może bez obawiania się. Przecież to czy się obawia czy nie nie wpływa na zapłodnienie.

Tak matematycznie to może w 70-ciu czy 80-ciu procentach. 😉

5 godzin temu, Malina_ napisał:

Czy biorąc tabletki chłopak może dojść we mnie bez obawiania się o ciąże 

Teoretycznie szanse na ciążę stosując tabletki są minimalne. Ale organizm to humorzasty twór i czasem potrafi spłatać figla, zawsze trzeba się z tym liczyć. 

To jest metoda, jak każda inna, gdy się jest regularnym. Przy tabletkach - jak zapomnisz pigułki kilkanaście godzin to już jest problem, jak facet nie założy gumki - problem, jak plaster się odklei - problem, jak nie sprawdzamy owulacji przy nieregularnych cyklach - problem (cyclotester przy regule badania jest bardzo dokładny), jak gumka pęknie - problem, jak bierzesz pigułki, ale masz biegunkę, wymioty lub bierzesz antybiotyk o pewnym składzie - problem. Trzeba uważać i nic nigdy do końca niewiadomo

Gość monikapp25

Żadna metoda antykoncepcyjna nie jest w 100% pewna.

Jeśli chcesz się później obawiać o ciążę , niech wchodzi. 

Ja nie ryzykowałabym 🙂

może, ale jeśli masz jakieś obawy zabezpiecz się mechanicznie, korzystam z diafragma caya