Martola 0 Napisano Styczeń 12, 2021 (edytowany) Witam! Chciałabym serdecznie poprosić o pomoc, tak jak w tytule, czym zastąpić czosnek? Zaczęłam przygotować domowy sos do spagetti, trochę na wzór bolognese do którego zawsze daję przynajmniej dwa ząbki czosnku, inaczej mi nie smakuje. Niestety w połowie roboty okazało się, że główka czosnku, którą miałam w domu nie nadaje się już do użycia, a do sklepu nie mogę pójść, bez czosnku smak sosu jest kiepski, ale pomyślałam, że może da się zastąpić go innymi składnikami? Nie jestem mistrzem gotowania, dopiero się uczę, więc nie mam pojęcia czy w ogóle się da Edytowano Styczeń 12, 2021 przez Martola Literówka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemetiisto 1325 Napisano Styczeń 12, 2021 4 godziny temu, Martola napisał: może da się zastąpić go innymi składnikami Nie da się ale myślę, że już poszłaś do sklepu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MikulskAneta 2 Napisano Styczeń 14, 2021 Przy zakażeniach polecam Imbir zamiast czosnku, gdyż nie jest tak inwazyjny przy trawieniu i nie śmierdzi A do spagetti, może spróbuj skarmelizować cebulkę i wycisnąć nie co soku ze świeżej? Nie będzie to klasyczne bolognesse, ale to jedyne co mi osobiście by tu pasowało 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach