Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

angel_19

CV bez doświadczenia

Polecane posty

Hejka. Wiem że to głupie pytanie ale jak napisać dobre CV będąc osobą bez doświadczenia? Po gimnazjum wyjechałam za granicę i nie poszłam dalej do szkoły, teraz chodzę do szkoły zaocznie i szukam swojej pierwszej pracy w Polsce... Tylko teraz na co patrzą pracodawcy w sklepie? Co trzeba umieć? Co wpisać do CV nie mając doświadczenia zawodowego... 

35 minut temu, angel_19 napisał:

Co trzeba umieć?

Trzeba umieć pójść do kilku sklepów, poprosić o rozmowę z kierownikiem lub właścicielem i powiedzieć, że szukasz takiej pracy a nie wysyłać CV.

Dnia 16.01.2021 o 20:13, Nemetiisto napisał:

Trzeba umieć pójść do kilku sklepów, poprosić o rozmowę z kierownikiem lub właścicielem i powiedzieć, że szukasz takiej pracy a nie wysyłać CV.

Prawda. Tyle że jest to idealny sposób na szukanie pracy za minimalną. Firma z dużym M w logu na pewno by na to poszła. W przypadku mniejszych firm, gdzie szanuje się pracownika lepiej podrasować swoje CV. 🙂

2 godziny temu, huntman45 napisał:

Tyle że jest to idealny sposób na szukanie pracy za minimalną.

Niezależnie od metody w tych branżach to na początek będzie minimalna. Natomiast w ten sposób moja była została technologiem w dwóch zakładach z pensją ponad 5 tys. choć wcześniej wysyłała wiele CV bezskutecznie. Nie nas reguły. Trzeba próbować wszystkich sposobów.