Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kekaap79

Wywolanie porodu w UK 39tc

Polecane posty

Witam. Na dzisiejszej wizycie u lekarza(mieszkam w UK) dostalam skierowanie na wywolanie porodu ze wzgledu na moj wiek 41 lat. Jestem w 37tc wywolanie za 2 tyg. Z mala wszystko OK, parametry w normie, rozwija sie znakomicie. Teraz pytanie, czy moj wiek jest wskazaniem do wywolania porodu wczesniej tak jak to lekarz sugeruje? Prosze o odpowiedz bo juz nie wiem co robic... Dziekuje

9 godzin temu, Kekaap79 napisał:

Witam. Na dzisiejszej wizycie u lekarza(mieszkam w UK) dostalam skierowanie na wywolanie porodu ze wzgledu na moj wiek 41 lat. Jestem w 37tc wywolanie za 2 tyg. Z mala wszystko OK, parametry w normie, rozwija sie znakomicie. Teraz pytanie, czy moj wiek jest wskazaniem do wywolania porodu wczesniej tak jak to lekarz sugeruje? Prosze o odpowiedz bo juz nie wiem co robic... Dziekuje

Ta wizyta u lekarza to prywatnie? Miałam ciążę prowadzoną w UK i lekarza to ja widziałam tylko podczas CC 😄

Mialam dodatkowy scan ze wzgledu na podwyzszona tarczyce I wizyte po scianie u specjalisty I to on wlasnie ze wzgledu na moj wiek skierowal na wywolanie w 39tc

W UK opieka nad kobietami w  ciąży jest beznadziejna . Nie zgodziłabym się na wywołanie porodu w 39 tc .Lepiej spokojnie poczekać aż poród sam się zacznie . 

50 minut temu, AnnaMaria1982 napisał:

W UK opieka nad kobietami w  ciąży jest beznadziejna . Nie zgodziłabym się na wywołanie porodu w 39 tc .Lepiej spokojnie poczekać aż poród sam się zacznie . 

Czy ja wiem, czy beznadziejna. Ja byłam zadowolona. Jest zupełnie inna, ale nie powiedziałabym, że gorsza. A warunków, w jakich się rodzi, nie da się nawet porównać. Chyba, że do prywatnej kliniki w Polsce 

Tak warunki lepsze i na tym się kończy . Za co wiedza na temat utrzymania zagrożonej ciąży , porodu , połogu , kp na bardzo niskim poziomie . 

Przed chwilą, AnnaMaria1982 napisał:

Tak warunki lepsze i na tym się kończy . Za co wiedza na temat utrzymania zagrożonej ciąży , porodu , połogu , kp na bardzo niskim poziomie . 

Ja mam zupełnie inne doświadczenia. Skąd czerpiesz swoją wiedzę? Rodzilas w UK?

21 godzin temu, Kekaap79 napisał:

Hej, skonsultuj to jeszcze z jakimś innym lekarzem, bądź dwoma... bo wywoływania w 39tyg? Brzmi dziwnie... to w 42wywoluja... ale nie jestem lekarzem wiec lepiej zaplac i idz do innych lekarzy.