Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

samanta _love123

Ile według was powinien zarabiać informatyk?

Polecane posty

Witam, przychodzę dzisiaj z takim pytanie co u góry. Mój facet informatyk, po studiach, wykształcenie wyższe I zarabia 3,500 na rękę. Ja po zawodówce (w trakcie robienia liceum dla dorosłyc). Ja 21lat. Mój 28 lat. Pracuje w pewnym zakładzie, przy wagach, gdzie trzeba 8h stać, nie wolno nawet na 5 minut usiąść. Nie powiem jest to bardzo ciężka praca fizyczna. Gdyż po 8h bolą plecy i nogi. Trzeba wszystko szybko robić i cały czas biegać, dźwigać ciężkie kartony, pchać palety, ważyć te kartony, przy maszynach ręce pocięte itp.. Ja zarabiam 2,700na rękę Na 3 zmiany.. . A pracuje od niedawna. Ale wracając do tematu. Według was ile powinien zarabiać facet informatyk. Gdzie jego koledzy z IT z Warszawy zarabiają po 6 tysięcy A nawet I 12 tysięcy na rękę. Czy wedlug was te 3,500 to nie za mało? A moje pytanie polega nad tym, gdyż mój ma straszną radoche , ze poszłam do pracy w której na prawdę jest ciężko, cały czas mówi że dam radę, że nawet 20 lat tam przepracuje. A nawet mi powiedział raz,że jak dalej tam będę pracować to będę go utrzymywać. Czy wy nie uważacie, że jednak to facet powinien przynosić do domu dwa razy więcej..  A nie żeby  po 8h stania na nogach,dźwignia ciężkich kartonów, zajmowała się jeszcze całym domem, gotowaniem itp? A mój po pracy leżał w łóżku na telefonie bądź grał na komputerze? Ps. Tak, zawoziłam swoje cv do sklepów z ciuchami, spożywczych A nawet na lotos, niestety odpowiedzi nie dostałam. 

Dnia 5.02.2021 o 00:37, samanta _love123 napisał:

A nie żeby  po 8h stania na nogach,dźwignia ciężkich kartonów, zajmowała się jeszcze całym domem, gotowaniem itp? A mój po pracy leżał w łóżku na telefonie bądź grał na komputerze?

Co się z wami dzieje dziewczyny???

Moj kolega po Tech. Infor. zarabia jako Informatyk (ma mature)- 3,300 netto.

3,500zl- Sadze ze jak na informatyka po studiach to troche malo...:-X