Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma Sargsan powracam

Trżesinie ziemi

Polecane posty

Armenię odwiedziło dis Teresinie ziemi. Epicentrum mamy  w prowincji Tawusz i  Gefer. Nawiesza siła trzęsienia wynosi 7. W Hadsafanie tretrzensienie  zimy było zaledwie odczuwalne 3,5. Nie ma  w  naszej  wsi poważniejszych zniszczeń . W moim domu robiły się dwa kryształy . Tren sienie ziemi nawiediło Armenię głownie wschodnia o godiznie 19 30 . Mieszkańcy wschodniej Armenii pomału lica straty jednak co najwaznjsze ni ma ofiar smiertelnych

Koncowka Twojego wpisu to naprawde dobra wiadomosc.

A wiesz, ze Polsce rowniez nieobce sa trzesienia ziemi? Tyle ze zdarzaja sie stosunkowo rzadko i sa zwykle nieodczuwalne. Karpaty, Sudety, tereny gornicze to u nas strefy o najwyzszej aktywnosci sejsmicznej. Jestes chrzescijaninem, wiec dodam, ze bedaca waznym centrum pielgrzymkowym Gora Swietej Anny - wczesniej nazywana Gora Swietego Jerzego - jest stozkiem wulkanu i tez kiedys stanowila zagrozenie, ale to bylo az 27 milionow lat temu (podobno).

Zycze Ci spokojnego dnia, wolnego od tragicznych wiadomosci z Twej ojczyzny, a szczegolnie wsi rodzinnej.

Dnia 9.02.2021 o 07:11, kurka na maśle napisał:

A wiesz, ze Polsce rowniez nieobce sa trzesienia ziemi? Tyle ze zdarzaja sie stosunkowo rzadko i sa zwykle nieodczuwalne. Karpaty, Sudety, tereny gornicze to u nas strefy o najwyzszej aktywnosci sejsmicznej. Jestes chrzescijaninem, wiec dodam, ze bedaca waznym centrum pielgrzymkowym Gora Swietej Anny - wczesniej nazywana Gora Swietego Jerzego - jest stozkiem wulkanu i tez kiedys stanowila zagrozenie, ale to bylo az 27 milionow lat temu (podobno).

Zycze Ci spokojnego dnia, wolnego od tragicznych wiadomosci z Twej ojczyzny, a szczegolnie wsi rodzinnej.

dziekuje za miłe słowa

Dnia 9.02.2021 o 07:11, kurka na maśle napisał:

Nas zkraj prerzył wile . mamy kolejną ząłobe w naszej historii ale wsysko sie poprawi . Mam z czego sie cieszyć mój syn wrócił cały i zdrowy i wierze z ebespicznie prejdzie okres słóżby .

A więc masz też Syna w wieku poborowym - teraz rozumiem, dlaczego aż tak wytrwale piszesz o sytuacji Waszej ojczyzny. W górę serca, trzymaj się swego pozytywnego nastawienia!

Dnia 18.02.2021 o 11:19, kurka na maśle napisał:

A więc masz też Syna w wieku poborowym - teraz rozumiem, dlaczego aż tak wytrwale piszesz o sytuacji Waszej ojczyzny. W górę serca, trzymaj się swego pozytywnego nastawienia!

Tak m€j syn jest z rocznika 2001 . Tak musimy myśleć pozytywnie mimo wsypko . niesyty mój ród  ma aż 2 ofiary wojny . Mój szlagier i mój kuzyn który zginą w czasie zbrodni w Togh . Zgina bo nikt nie pomugł im wrucic . Zgina bo Aerske wojsko nie ma ludzkich uczuć . Gevorg był wiku mojego syna