Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maniczka

Praca na 3 zmiany czy warto?

Polecane posty

Dnia 21.02.2021 o 19:33, jaktojestno napisał:

Wybacz kochanieńka, komentarz był do posta autorki, nie zawsze w sieci ludzie piszą prawdę, więc ja nie mam 100% pewności, że praca nie jest fizyczna jeżeli w pierwszym poście nie zostało to napisane, często późniejsze odpowiedzi wynikają z reakcji innych ludzi na post, np. Twojej. Teraz na pewno supermarkety dobrze zarabiają i nie życzę autorce żeby zdecydowała się w którymś pracować, ludziom daleko do emerytury, a po lekarzach biegają, składają im kręgosłup, chodzą ze stawami, pojawia się masa problemów i całe szczęście, że o tym się mówi. Warto jest kogoś przestrzec, bo fajnie to tylko pieniądze liczyć i z boku patrzeć 🙂 

Wybacz moja droga, ale jak byś czytała dalej, to byś wiedziała, że z kolejnych postów autorki wynika, że to nie jest praca fizyczna A to praca fizyczna jest tylko w marketach? Bo wydawało mi się, że zdecydowana większość pracy, to jest praca fizyczna. Powinnaś się cieszyć, że ludzie chcą pracować na noce, bo masz opiekę w szpitalu na przykład. Albo możesz zatankować sobie samochód, albo możesz iść do apteki. Taksówkę też możesz sobie wezwać w nocy jak wychodzisz z imprezy. Możesz się bawić po klubach w weekendy w nocy i kupić sobie piwo w barze, albo drinka. To ci wtedy nie żal barmanki, że ona się urobi fizycznie. Bo jednak ona musi umyć tą szklankę i sprzedać ci w niej napój, a a potem umyć z powrotem tą szklankę. 

Fajnie jest patrzeć z boku i liczyć pieniądze. No cóż, wygląda mi na to, że ty jesteś taką osobą. Facet jest się umęczy fizycznie, przyniesie pieniądze, a ty będziesz je tylko liczyć nie? Powtórzę, praca fizyczna jest również w domu. Noszenie dzieci na rękach niestety, ale ci na kręgosłup dobrze nie zrobi. 

Dnia 19.02.2021 o 12:33, maniczka napisał:

Mam możliwość zmiany pracy + większe pieniądze. Jest to praca związane z it, niestety na 3 zmiany i w tym największy problem. 2 dni rano, 2 dni popołudniu i 2 nocki. Po tym 4 dni wolnego. Mam małe dziecko, które chodzi do zlobka. Najbardziej obawiam sie nieprzespanych nocy, łącznie jest to 6 nocy w miesiącu. Czy ktoś z was ma doświadczenie pracy w takim systemie?

W pierwszym poscie jest napisane praca zwiazana z it...

Mnie by kusiła taka praca. Te 4 dni wolnego to duży plus, zwłaszcza przy małych dzieciach. A lepiej robić 2 nocki niż cały tydzień. Ta jedną jakoś się przeboleje, a po drugiej masz wolne to idzie odespać. Ale ja to ja. Choć uważam, że najlepsza praca to tylko na rano, ale nie na np. 9 czy 10 bo wtedy prawie cały dzień masz z głowy. A chcąc kończyć o 14 czy 15 to zaczynasz 7, 8 i to głównie są prace fizyczne, na produkcji itp. i często na 2 lub 3 zmiany. Tak więc, jak widzisz nie ma idealnej pracy. Zawsze coś za coś.

9 godzin temu, maniczka napisał:

W pierwszym poscie jest napisane praca zwiazana z it...

Ta pani mi napisała, że w pierwszym poście ludzie zazwyczaj kłamią i nie ma pewności, czy piszesz prawdę.