Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olaalaela

Ślub bez gości, wesele z goscmi

Polecane posty

Słuchajcie, mój narzeczony oświadczył mi, że możemy wziąć ślub kościelny czy cywilny jedynie w obecności rodziców, rodzeństwa i świadków, natomiast wesele, a raczej imprezka do 2 w nocy w gronie 70 osób miałaby się odbyć bez problemow. 

Tłumaczy to tym, że ma problemy psychiczne i że boi się skupiska ludzi którzy patrzą na niego, co go stresuje i może dostać ataku paniki. Obecność gości na weselu nie jest już stresująca bo to będzie zabawa. 

Nie wiem jak się zachowac, jak rozmawiac z gośćmi, boję się jak  będą reagować i czy się nie obraża, myślę tez nad rozmowa z psychologiem bo to dla mnie dość dziwna sytuacja. Ktoś może byl w podobnej i podpowie co robić? 

Nie wiem co myśleć i co zrobić żeby każdego zadowolić. 

Matka Pana młodego wie o jego problemach. 

Jeżeli Twój narzeczony ma problem i chce wziąć ślub tylko w obecności najbliższych osób to na przyjęcie po ślubie też pasowałoby zaprosić tylko te osoby. Trochę dziwnie zapraszać ludzi na wesele a na ślub nie, skoro to właśnie to co odbywa się w kościele jest najważniejsze.

U mnie tak będzie bo tu gdzie mieszkam w czasie pandemii na ceremonię do urzędu może wejść nie więcej niż 10 osób wliczając młodych i urzędnika. Wesele będzie w ogóle w innym terminie. Nic strasznego uwierz.. 

przez pandemie wszystko potrafi sie skomplikować..wiele par  po przełożeniu ślubu potem go nie wzięło , bo sie po prostu rozmyślili..takie głupie niepewne czasy.