Asia_2 0 Napisano Marzec 15, 2021 Witajcie, mam w planach otwarcie sklepu z akcesoriami dla niemowląt,wiecie typu : wanienki,leżaczki,maty może z czasem wózki i łóżeczka.Mieszkam w małej miejscowości a tu nie ma tego typu sklepu,więc myślę,że to dobry pomysł. Równocześnie chciałabym też założyć stronę i sprzedawać przez Internet. I tu moje pytanie . Czy ktoś może ma juz taki sklep ? Mógłby dać rady jak zacząć,gdzie zaopatrywać się w towar ? Na co zwracać uwagę,czego unikać ? I przede wszystkim ile trzeba mieć na start,żeby dobrze wejść w ten rynek i zaopatrzyć sklep ok.50mkw. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemetiisto 1325 Napisano Kwiecień 22, 2021 Dnia 15.03.2021 o 10:08, Asia_2 napisał: Czy ktoś może ma juz taki sklep ? Mógłby dać rady jak zacząć,gdzie zaopatrywać się w towar ? Miałem kilka lat temu. Musisz szukać hurtowni, które sprawdzają bezpośrednio od producentów. Nie jest łatwo jeśli jest się nowym w branży ale da się. Musisz zacząć choćby z jedną firmą. Po kilku miesiącach przedstawiciele sami Cię znajdą. Dnia 15.03.2021 o 10:08, Asia_2 napisał: ile trzeba mieć na start,żeby dobrze wejść w ten rynek i zaopatrzyć sklep ok.50mkw. Bez minimum stu tysięcy nie ma co zaczynać. Musisz mieć towar na stanie a nie w hurtowni. Musisz mieć duży asortyment. Na początek właśnie asortymentem będziesz robić obrót. Dopiero, kiedy klienci Cię poznają, po kilku latach, będziesz wiedzieć czego zamawiać mało lub z czego zrezygnować, skupiając się na tym co idzie. Musisz znać trendy i mody w swojej branży aby za nimi podążać. Można też trafić w niszę z jakimś jednym towarem ale to prawie jak wygrana w totka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach