naaatuskaaa 0 Napisano Marzec 29, 2021 Hej ! Mam pewien problem...do stosunku doszło w pierwszym dniu miesiączki wtedy tez wzięłam pierwsza tabletkę anty nigdy wcześniej nie miałam z żadnymi doczynienia (biorę ovulastan) cykle mam regularne +/- 2/3 dni ale jednak chciałabym się dowiedzieć czy jest „ realna „ szansa na ciąże? Za odpowiedzi typu „zawsze jest taka szansa „ dziękuje bardzo ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kliop 44 Napisano Marzec 30, 2021 (edytowany) Ile dni trwają cykle? Lub zazwyczaj którego dnia masz owulację, jeśli o tym wiesz? Im krótsze cykle i wczesniejsza owulacja, tym wieksza szansa na ciążę, ale i tak jest to najwyżej kilka procent. Edytowano Marzec 30, 2021 przez Kliop Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
naaatuskaaa 0 Napisano Marzec 30, 2021 Miesiączka trwa 5-6 dni a owulacja występuje 8-11 dzień miesiąca Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kliop 44 Napisano Marzec 30, 2021 Są takie wykresy w Internecie, jaka jest szansa na zaplodnienie w zależności ile dni przed owulacją był stosunek. Masz ułamki procenta lub najwyżej kilka procent szans na zajście w ciążę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sarsaqw 48 Napisano Marzec 30, 2021 Jeśli do tej pory kontrolowałaś cykle, to na pewno idzie to wyliczyć, ja zapisuje w aplikacji testera Afrodyta Smart, bo uwzględnia też nieregularne cykle, ja takie niestety mam. Wiesz, że zawsze może się coś przesunąć. Teoretycznie jeśli pierwszą pigułkę wzięłaś w pierwszy dzień cyklu, to powinna już chronić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helena188 13 Napisano Marzec 30, 2021 zawsze możesz rozważyć zabezpieczenie mechaniczne, ja używam kapturka naszyjkowego Diafragma Caya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
takesugar 4 Napisano Maj 31, 2021 generalnie owu moze byc nawet podwojna, wiec najlepiej sprawdzaj sobie to przy uzyciu cyclotestu my way, jest to zakup na lata, nawet jak w przyszlosci chcialabys zostac mama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kalinka 8 Napisano Czerwiec 30, 2021 tabletki ponoc dzialaja od 1 dnia, musialabys tez zobaczyc jak to wyglada w przypadku twoich(ulotka), ja w pierwszy tydzien dodatkowo sie zabezpieczalam diafragma caya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach