Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oliwia2874t729

beta hcg z krwi negatywna a testy pozytywne

Polecane posty

Witam. Prosze o odpowiedź osób które miały podobna sytuacje. Wyszły mi 3 testy pozytywne a beta 1.20. Nie wiem czy to ciąza czy oznak jakiejś choroby. Odrazu mówie żę miałam robiona cytologie. Wynik jest idealny .Podkreślam ze mam nieregularne cykle .Prosze o odpowiedź.

Wynik z krwi jest dokładniejszy (chociaż nie w 100%), z moczu to taki tylko mniej-więcej. Dziwne jest, że 3 testy z moczu pokazały wynik dodatni, a z krwi ujemny. Powtorz b-hcg z krwi. 

Są 2 opcje i obie są mało prawdopodobne, ale jednak... 1- trzy testy wadliwe/ może zalane. 2- w lab popełnili błąd. 

Idz do lekarza na szczegolwe badania, bo falszywie pozytywny test moze byc przy:

torbiele na jajnikach  

choroba nerek 

niektóre nowotwory

zaburzenia wpływające na poziomy hormonów, zwłaszcza u kobiet w okresie menopauzy lub przed menopauzą  

nowotwory komórek tworzących łożysko 

tylko że ja miałam robioną cytologie jest bardzo dobra:) do lekarza chodze regularnie nie mam zadnych torbieli ani nowotworów.

50 minut temu, Oliwia2874t729 napisał:

tylko że ja miałam robioną cytologie jest bardzo dobra:) do lekarza chodze regularnie nie mam zadnych torbieli ani nowotworów.

Cytolgia pokazuje stan szyjki macicy, a nie macicy czy innych organow. 

Wydaje mi się, że w laboratorium się po prostu pomylili, skoro trzy testy są pozytywne. Najlepszym rozwiązaniem jest pójście do lekarza i ewentualne potwierdzenie ciąży, lub jej wykluczenie. 

Nigdy nie miałam takiej sytuacji. Zazwyczaj jak testy mi wyszedł pozytywnie byłam w ciąży a teraz beta wychodzi. 1.20. W przeciągu miesiąca robiłam 2 razy betę i była takiej samej wartości. Trochę mnie dziwiło bo każde badanie zawsze troszeczkę różni się wynikiem. Mało tego urosly mi strasznie piersi i mam bóle brzucha. W tym tygodniu mam lekarza.