Ona30.. 1 Napisano Kwiecień 21, 2021 Witam. Decyzję o dziecru podjęliśmy pół roku po ślubie czyli w grudniu 2018, licząc przerwy w staraniach spokojnie można powiedzieć że staramy się już dwa lata i niestety nie wychodzi. Nie mam już cierpliwości. We wrześniu 2020 ginekolog wykryla u mnie polipa trzonu macicy 7 mm, powiedziała żeby sobie dać czas do lutego jeżeli nie uda się mi zajsc w ciaze będzie trzeba usunąć bo często jest tak ze jak się usunie to zachodzi się w ciaze. Tak się zdarzyło że potem w lutym trafiłam do innego lekarza który specjalizuje się władnie w leczeniu nieplodnosci i ta powiedziała na wstępie że polip działa jak wkladka antykoncepcyjna. Pobrala próbki do badań które wyszły ok i skierowała mnie na zabieg histeroskopii w klinice angelius w Katowicach. Ona na usg widziała dwa polipy jeden 7mm a drugi mniejszy bodajże 3. Tylko dziwne bo jak zapytałam czy to na 100 % polip czy może być np miesniak to powiedziała że nie na 100 że to widać na histeroskopii ale ze miesniak napewno nie. Szczerze mówiąc nie wiem co o tym myśleć, zabieg mam 25 maja jeżeli miesiaczka mi się nie przesunie i panicznie się boje. Myślicie że to może być moja przyczyną nieplodnosci? Czy rzeczywiście tak jest jak piszą dziewczyny na forum że zachodza w ciaze szybko po histeroskopii??? Byłabym wdzięczna za odpowiedź, jakieś słowa otuchy. Może któraś z.was też miała podobny problem ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona30.. 1 Napisano Kwiecień 21, 2021 Dodam że badania które miałam do tej pory wszystko jest ok. Jedynie co po drodze wyszła niedoczynnosc tarczycy i hashimoto ale biorę leki. U męża nasienie tez ok. W grudniu kończę 30 lat, mąż w tym roku 35 więc już młodzi nie jesteśmy. Jestem zalamana, marzymy o tym dziecku. Znajomi w naszym wieku mają już odchowane dzieci a my co jakas chyba klątwa. Boję się że nigdy nie będziemy mieć dzieci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona30.. 1 Napisano Kwiecień 22, 2021 ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stała 269 Napisano Kwiecień 22, 2021 Nikt nie odpowiada z prostego powodu. Żadna z kobiet nie potrafi doradzić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona30.. 1 Napisano Kwiecień 22, 2021 Szkoda. Naprawdę chciałabym porozmawiać z kimś kto ma lub miał podobny problem. Ciężko mi z tym, tak bardzo bysmy chcieli chociaż jedno dziecko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAUN96 290 Napisano Kwiecień 22, 2021 Przenies moze do innej kategori- Ciaza Porod Macierzynstwo. Na ogolnym raczej Nie odpowie Nikt. Mozesz wejsc takze na : abczdrowie.pl Miej nadzieje i glowa do gory! Pozdrawian! ☺ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach