Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TajemniczaBabeczka

Problem z młodszym rodzeństwem

Polecane posty

Hejka mam problem z moim doszywanym bratem..Przeprowadziłam się do ojca i napoczątku było spokojnie dogadywałam się z nim jakoś nawet mnie słuchał ale później..Później zaczeło się robić nie fajnie.On mnie podsiada wsensie napoczatku to było śmieszne.Robie Sobie śniadanie kładne na stole na moim miejscu on przychodzi i krzyczy że mnie podsunął haha ale śmiesznie i wgl.nic do tego nie miałam ale później zaczęło się to robić męczące bo tak było w dzień w dzień i jeszcze jego odżywki:Ja tutaj siedzę masz iść tam!Rozmawiałam z nim ale to też nic nie pomogło.Za bardzo się rządzi i mi się to nie podoba naprawdę czasem jego odzywki są tak bezczelne ale ta ciotka która z nami mieszka wcale się tym nie przejmuje i jeszcze na mnie krzyczy że ja starsza jestem i powinnam mu ustępować i wgl.jakies oburzenie że nie wiem poprostu nie daje mu Sobie wejść na głowę?? On robi praktycznie wszystko co mu się podoba bierze sobie moje rzeczy,krzyczy,wymusza wszystko płaczem no i jest bezczelny.Strasznie mnie to irytuje i nie wiem co z tym zrobić 😞

15 minut temu, TajemniczaBabeczka napisał:

[...]. Strasznie mnie to irytuje i nie wiem co z tym zrobić 😞

Jeśli masz problem z wypracowaniem sobie pozycji w stadzie, zgłoś się do przywódcy, czyli - jak sądzę - swojego ojca, powinien zaprowadzić porządek. 

18 minut temu, TajemniczaBabeczka napisał:

[...] nic do tego nie miałam [...]

Jeśli od początku pozwolisz sobie wejść na głowę, potem będzie ciężko. Dlatego tak istotne jest zachowanie odpowiedniej postawy w nowym towarzystwie i wskazanie, jak chcesz być traktowana.