Sandra070998 0 Napisano Kwiecień 27, 2021 Witam, Czy ktoś kiedyś zmagał się z podobnym problemem? Mianowicie dziąsła "urwały" się od zębów, nie jest to raczej zwykła recesja bo dziaslo przy dolnych zębach jest urwane na 1cm, nie boli. Stomatolog wykonała usunięcie kamienia nazwanego skaling, piaskowanie. Oczywiście nie pomogło. Zapisze się do kliniki, ale chciałam wiedzieć czy ktoś miał coś podobnego? Dentystka wykluczyła paradontoze. Problem zaczął się gdy ugryzlam jabłko i zerwalam dziąsło lecz dziwne bo to samo zaczyna dziać się przy innym zębie. Ktoś miał kiedyś taki problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka_Alka21 1 Napisano Kwiecień 28, 2021 Mi trochę się polepszyło jak zaczęłam używać irygatora, stacjonarny od haxe, ale poleciła mi go dentystka, w ten sposób podobno rozmasowuje się dziąsła i lepiej się leczą. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sandra070998 0 Napisano Kwiecień 28, 2021 Ale też miałaś takie oderwane wiszące? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka_Alka21 1 Napisano Maj 4, 2021 Dnia 28.04.2021 o 13:47, Sandra070998 napisał: Ale też miałaś takie oderwane wiszące? Nie, nie miałam aż tak Daj znać co ci poradził lekarz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sandra070998 0 Napisano Maj 4, 2021 Oki, będę jechała niedługo do Wrocławia żeby to obejrzeli:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sandra070998 0 Napisano Maj 13, 2021 Tak więc po zdjęciu panoramicznym, korzenie stan idealny. Żadnej paradontozy ani zapalenia. Mój stan dziasel wynika z krzywych zębów. W czerwcu wycinanie dziąsła, czyszczenie korzeni i plastyka. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach