Malowana_marzeniem 0 Napisano Kwiecień 29, 2021 Dzień dobry, czy szczepił się ktoś już na Covid podczas trwania chemioterapii? Czy ktoś wie coś na ten temat. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kurka na maśle 251 Napisano Maj 5, 2021 Na wstępie zaznaczam, że jestem przeciwna tym szczepieniom. Między innymi dlatego, że wpisują się w definicję eksperymentu medycznego, co zresztą potwierdza przekaz ze strony Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego, płynący z komunikatu pod tytułem Na czym polega warunkowe dopuszczenie do obrotu szczepionek przeciw COVID-19 w Europejskiej Agencji Leków. W nawiązaniu do Twojego zapytania: Nawet eksperci z Europejskiego Towarzystwa Onkologii Klinicznej (ESMO, ang. European Society for Medical Oncology) wskazali na to, że dowody dotyczące bezpieczeństwa i skuteczności szczepień ochronnych u chorych na nowotwory są ograniczone i że badania kliniczne wykazały mniejszy efekt szczepienia u chorych otrzymujących chemioterapię. Mimo to pozwalają oni, by tzw.szczepionki na COVID-19 były rekomendowane w tej grupie pacjentów... Cóż, wybór należy do chorego. Treść stanowiska w/w znajdziesz na stronie Polskiej Ligii Walki z Rakiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Malowana_marzeniem 0 Napisano Maj 5, 2021 Dziękuję za odpowiedź. Osoba zainteresowana jest już zaszczepiona Pozdrawiam Serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kurka na maśle 251 Napisano Maj 5, 2021 Serdeczne nawzajem. Życzę dużo pozytywnego myślenia i zdrowia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stała 269 Napisano Maj 5, 2021 3 godziny temu, Malowana_marzeniem napisał: Dziękuję za odpowiedź. Osoba zainteresowana jest już zaszczepiona Pozdrawiam Serdecznie Odczuwa jakiekolwiek skutki uboczne? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jolka42 Napisano Maj 5, 2021 Witam szczepiła się was któraś z Was w sposób zastrzyku domięśniowo ( w dupe ) ? u mnie krążą takie pogłoski że będą tak szczepić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Jolka42 Napisano Maj 5, 2021 Pytanie czy ewentualnie są jakieś czopki ze szczepionką szczerze wole to niż zastrzyk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach