Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudiaoooo4

Żmijowisko w pracy

Polecane posty

Sama nie wiem od czego zacząć, ale jakos zacznę bo już tak ciężko mi na sercu, ze inaczej się uduszę. 

pracuje w Uk w ogromnej firmie od ponad 5 lat, na dziale z kobietami, robicie w pracy to co ja. Ze względu na charakter pracy jestem zmuszona pracować z nimi przy jednym stanowisku. od ok. 1,5 roku za  każdym razem gdy wychodzę na przerwę i z niej wracam padają w moja stronę teksty typu: już wróciłaś? Tak dobrze nam się gadało tak zleciało itp… jestem święcie przekonana ze mnie obgaduja. Jest mi przykro, jestem osobą miłą, bezkonfliktową, z sercem an dłoni i ciężko znoszę jakiekolwiek fałszywe przytyki. Na dodatek zauważyłam ze jeśli którakolwiek z nich jest nieobecna w pracy to obgaduja ze sobą te nieobecna. Co zrobić? Jak się zachowywać? Codziennie rozmawiamy miedzy sobą, o zyciu osobistym, planach itp. ale potem szybko żałuje ze coś im powiedziałam, bo gdy tylko nadarzy się sytuacja daja mi jasno do zrozumienia, ze nie liczą sie z moja osoba. Co zrobić zeby tak się tym nie przejmować? Jak nabrać „grubej skory”? Jak pogodzić się ze ludzie mnie obgaduja? Codziennie w czasie wolnym rozmyślam co robie nie tak, gdy jestem w pracy boje sie czasami odezwać lub normalnie oddech zlapac zeby komuś nie zajść za skore 😞 nie rozmawiam z szefem zeby nie osadzały mnie o lizustwo, nie ubieram sie lekko nawet w upał, zeby nie powiedziały ze jestem wulgarna, jestem osoba czysta, wykształcona, z normalnej rodziny. Takie coś dopiero spotkało mie w UK ze strony Polek, w szkole, czy an studiach. Ie miałam takich problemow. Czy powinnam im zwrócić uwagę za jakieś teksty, nawet nie wiem jak to wyrazić ze to jest dla mnie przykre 😞

wiem, ze powiecie zmien prace, nie chce, gdyż starałam sie o kontakt w tej firmie tyle lat i go dostałam, odkładam od ponad 4 lat pieniądze na dom z mężem i może za 1,5 roku uda nam sie osiągnąć ten cel j wrócić do kraju. 

Co byście zrobili na moim miejscu? 

Po prostu się nie przejmuj. To normalne, tym bardziej w UK że Polak drugiemu Polakowi nóż w plecy wbije. 

Mam koleżankę, kiedyś myślałam że przyjaciółkę która na każdym kroku starała się skłócić mnie z partnerem, mówiła kłamstwa na jego temat, jemu mówiła coś innego niż mi, za każdym razem gdy powiedziałam jej o jakiś planach czy coś ona to krytykowała. TYM BARDZIEJ jest to popularne u kobiet ponieważ one po prostu rywalizują. 

Nie da się tak z dnia na dzień zmienić. Niestety. Jednak jedyne co ci pozostaje to wpuścić jednym uchem a wypuścić drugim.

Jeśli mogę się zapytać to gdzie w UK mieszkacie?