Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

staystrong2020

Ciąża znajomej nie daje rady

Polecane posty

Hej muszę się wygadać.Wieść o ciąży znajomej zniszczyła mnie psychicznie.Nie mogę powstrzymać łez.Załamałam się bo staramy się od dawna-monitoringi ,leki, badania a nie wychodzi :(

Dnia 12.09.2021 o 14:28, staystrong2020 napisał:

Hej wszystko  w porządku z Jej ciążą.Po prostu boli mnie to że innym się udaje a mnie nie 😞

hej jestem w takiej samej sytuacji jak ty 😞

ostatnio moja szwagierka urodziła, serce mi pękło 😞

wiesz jaki macie problem ze wam sie nie udaje zajsc w ciaze ?

Hej Spelniajac_marzenia tak problem jest po mojej stronie -endometrioza No i już wiek-jestem po 30tce.Mi serce pęka za każdym razem jak ktoś z bliskiego otoczenia zajdzie w ciaze/urodzi. Wiem że stres nie pomaga ale nie jestem w stanie się nie zadręczać:(

Dnia 16.09.2021 o 22:11, staystrong2020 napisał:

Hej Spelniajac_marzenia tak problem jest po mojej stronie -endometrioza No i już wiek-jestem po 30tce.Mi serce pęka za każdym razem jak ktoś z bliskiego otoczenia zajdzie w ciaze/urodzi. Wiem że stres nie pomaga ale nie jestem w stanie się nie zadręczać:(

Dzień dobry,

Bardzo mi przykro czytać Twój wpis. Nie wiem jak się leczysz ale polecam Ci lekarzy naprotechnologów, może oni Ci pomogą, są w większych miastach. Może też rozważ terapie osobistą grupową? Są takie grupy kobiet które też się starają i wspierają. Myślę że psychiczne nastawienie jest bardzo ważne i ma duży wpływ na nasz organizm. Moja koleżanka przez 6 lat się starała i dopiero jak już jakby sobie odpuściła i zaakceptowała że może nie mieć dzieci jest już w 6 miesiącu i jest to  cud, bo nie miała cyklu od wielu miesięcy 🙂  Nie stresuj się tym tak mocno, przecież nie każda kobieta rodzi i to nie znaczy, że są gorsze lub lepsze. Można być mamą, a nie urodzić dziecka 🙂 Pozdrawiam serdecznie! Życzę powodzenia!

Skoro staracie się od długiego czasu i nie wychodzi najlepiej udać się do kliniki leczenia niepłodności. Są różne metody. Inseminacja, in vitro... 

4 godziny temu, Moni.B88 napisał:

Skoro staracie się od długiego czasu i nie wychodzi najlepiej udać się do kliniki leczenia niepłodności. Są różne metody. Inseminacja, in vitro... 

Tak, też polecam znalezienie lekarza specjalizującego się w niepłodności.