Czepiel 0 Napisano Wrzesień 17, 2021 Czy możecie mi powiedzieć, jaki peeling dopasować do cery mieszanej w taki sposób, żeby się przypadkiem nie uszkodzić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowka_sztuka123 6 Napisano Wrzesień 17, 2021 Spróbuj enzymatycznego z delikatnymi kwasami owocowymi - nie podrażni suchych części twarzy, a też możesz czasem używania sterować tym, jaki efekt uzyskasz (jak zostawisz peeling na dłużej to kwasy mocniej zadziałają). Ja mam od kilku miesięcy taki z Organique i na nos i czoło nakładam go trochę wcześniej niż na policzki i świetnie działa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monka2 1 Napisano Wrzesień 20, 2021 kawowo-kokosowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klaurzy 0 Napisano Wrzesień 20, 2021 Również enzymatyczny polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiak36 0 Napisano Październik 5, 2021 Mój zaufany sklep internetowy od peelingów dla cery tłustej, mieszanej e-naturalne.pl/pl/p/Peeling-AHA-30/1276. U mnie do końca nie wiadomo, prawdopodobnie coś na granicy tłustej i mieszanej, a akurat kwasami robię terapię od dawna i praktycznie niczego więcej nie używam w zakresie głębokiej pielęgnacji. Tutaj akurat ekstrakty owocowe, czuć migdałem, cytryną. Po peelingu skórę łagodzisz dobrymi kremami i masz wyniki. Takie podejście najbardziej polecam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arlo 0 Napisano Październik 13, 2021 Dnia 20.09.2021 o 11:32, Monka2 napisał: kawowo-kokosowy na twarz? Chyba zwariowałaś Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
juniorka_to_ja 0 Napisano Październik 13, 2021 Ja dostałam jakiś czas temu enzymatyczny z Organique i jest świetny. Cera po nim jest dokładnie oczyszczona i też bez zaczerwienień czy innych podrażnień - według mnie to zasługa białej glinki, bo peeling pięknie nią pachnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kolaola 0 Napisano Październik 14, 2021 Ja bym sama nie dobierała peelingów. Nawet jeśli coś takiego w domu to po konsultacji z lekarzem. Poza tym i tak najlepsze są peelingi gabinetowa. takie, które mają odpowiednie stężenie, albo laserowy zabieg laserem ablacyjnym frakcyjnym. Ja taki robię co roku jesienią u dr Bachledy-Curuś w SCM estetic a potem podtrzymuje efekty. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Klaudiwal 0 Napisano 23 Kwiecień Czy stosując retinol który sam w sobie złuszcza można/trzeba/nie wolno/ wykonywać peelingów? Bo mam sprzeczne info- z jednej strony retinol uwrażliwia skórę więc nie powinno się robić peelingu zwłaszcza mechanicznego, ale z drugiej strony skóra złuszczając się od retinolu może blokować pory. Czy oczyszczanie podczas kuracji retinolem to tylko żel/pianka/micele czy coś dodać? Może jakaś maska raz na tydzień np.z glinką? Jeśli peeling to jaki? https://brodnica365.pl/pl/651_artykuly-sponsorowane/6832_piekna-cera-dzieki-kosmetykom-peel-mission.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach