0lga_ 0 Napisano Październik 19, 2021 No właśnie jak? Ja stosuje kremy, ale nie powiem, żeby moja skóra była jakoś 'wow' nawilżona. Może coś mi umyka, a może robie coś źle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwia1991 1158 Napisano Październik 19, 2021 Miałam problem z cerą dopóki nie zwracałam uwagi na to co jem. Najpierw dobra dieta, picie wody a na koniec krem. Używam obojętnie jakiego. Ostatnio serum z witaminą c+ zwykły krem nawilżający. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miaina 179 Napisano Październik 20, 2021 20 godzin temu, Sylwia1991 napisał: Miałam problem z cerą dopóki nie zwracałam uwagi na to co jem. Najpierw dobra dieta, picie wody a na koniec krem. Używam obojętnie jakiego. Ostatnio serum z witaminą c+ zwykły krem nawilżający. Woda skórze jest bardzo potrzebna, piję 3 l dziennie, ale nie z butelki plastikowej lecz przefiltrowana i przegotowana. Do tego witaminy i tak jak ty serum z wit.C. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowka_sztuka123 6 Napisano Październik 20, 2021 22 godziny temu, 0lga_ napisał: No właśnie jak? Ja stosuje kremy, ale nie powiem, żeby moja skóra była jakoś 'wow' nawilżona. Może coś mi umyka, a może robie coś źle. Cześć, u mnie najmocniej sucha skóra objawia się, gdy zaczynam pić mniej wody, a więcej kawy czy herbaty i jeść bardziej ostre pokarmy. Jeśli chodzi o kremy to sam niewiele zdziała, raczej postaw na kompleksową pielęgnację: - peeling 1-2 razy w tygodniu (ja mam enzymatyczny z Organique i jestem w nim zakochana ) - oczyszczanie twarzy - żel do mycia i tonik (tonik przywraca naturalne pH i pozwala na lepsze wnikanie składników odżywczych w skórę) - pielęgnacja - serum nawilżające/odżywcze lub olej naturalny, a na to krem lub maska w zależności od potrzeb skóry (nakładam taki zestaw codziennie wieczorem Dodatkowo, gdy widzę, że skóra tego potrzebuje to po peelingu używam maski detoksykującej, a potem węglowej, by dogłębniej ją oczyścić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
judyta_jot 1 Napisano Październik 20, 2021 a dobrałaś kosmetyki do swojego rodzaju cery? wiele osób nie zwraca na to uwagi, a to spory bład. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0lga_ 0 Napisano Październik 22, 2021 Akurat do nich nie należe, ale dzięki za czujnosc. Coś jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasixxx 0 Napisano Październik 26, 2021 Może zapominasz o odpowiedniej kolejności? W sensie oczyszczanie skóry, potem tonizacja, peeling i dopiero krem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nadkamishka 0 Napisano Październik 26, 2021 najlepiej dobrać kosmetyk odpowiednio do typu cery i pamiętać o masażu twarzy, ja zauważyłam od razu efekt, polecam sklep biocare4skin, sa fajne automasaże w sprzedazy oraz naturalne kosmetyki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laurka15 3 Napisano Listopad 12, 2021 Dnia 19.10.2021 o 13:57, 0lga_ napisał: No właśnie jak? Ja stosuje kremy, ale nie powiem, żeby moja skóra była jakoś 'wow' nawilżona. Może coś mi umyka, a może robie coś źle. Oczywiście dieta, ale można też sobie poradzić z toksynami w organizmie. Pić aloes i krem aloesowy do twarzy. Mogę podesłać link do produktów które ja stosuję, ale to priv Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
0lga_ 0 Napisano Listopad 18, 2021 Kolejności się trzymam, więc to raczej nie to. Dermokosmetyki stosowałm i też szału nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ja_Magda94 3 Napisano Listopad 22, 2021 Ja też miałam problem z suchą skórą, dopóki nie znalazłam odpowiednich kosmetyków. Do mycia/oczyszczania twarzy mi się sprawdza firma yoskine, a krem/emulsja Missha Super Aqua Ice Tear Emulsion. Poprawę widziałam już po 2-3 tygodniach używania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarysGlebiec 0 Napisano Grudzień 1, 2021 Dnia 19.10.2021 o 14:03, Sylwia1991 napisał: Miałam problem z cerą dopóki nie zwracałam uwagi na to co jem. Najpierw dobra dieta, picie wody a na koniec krem. Używam obojętnie jakiego. Ostatnio serum z witaminą c+ zwykły krem nawilżający. A na przykład próbowałaś Merz Special z witaminami, najlepiej w formie drażetek. Polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marlenka 6 Napisano Styczeń 27, 2022 ja sobie właśnie kupiłam krem Efektimy o nazwie Fermentology jest nawilżajaco nawadniający. do tego z bogatym składem, receptura jak kosmetyków koreańskich - super wygładza i przywraca taki świeży młody wygląd. Ja uwielbiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach