Truskawk 0 Napisano Październik 20, 2021 Witam mam pytanie, jestem 8 tygodni po CC i karmię piersią. Lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne limetic i kazał je brać bez przerwy od razu. A na ulotce piszę że od 1 dnia miesiączki. Dodam że dzisiaj wzięłam 1 tabletkę. Więc moje pytanie czy jeśli wzięłam tabletkę to ona będzie dobrze działać jeśli nie wzięłam ją w 1 dniu miesiączki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasiula3 35 Napisano Październik 21, 2021 A w ogóle dostałaś już miesiączkę po porodzie? Może lekarz tak kazał brać, bo jeszcze nie wystąpiła. Nie zaszkodzi byś też zabezpieczała się mechanicznie, popatrz sobie w necie na diafragmę Caya Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
majeczka 2 Napisano Październik 21, 2021 moim zdaniem za wcześnie na antykoncepcję hormonalną... lepiej byłoby obserwować cykl, np. na termometrze owulacyjnym MySense, wyznaczać dni płodne i stosować ochronę mechaniczną... ale ty decydujesz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ONA83 1378 Napisano Październik 26, 2021 Dnia 22.10.2021 o 00:58, majeczka napisał: moim zdaniem za wcześnie na antykoncepcję hormonalną... lepiej byłoby obserwować cykl, np. na termometrze owulacyjnym MySense, wyznaczać dni płodne i stosować ochronę mechaniczną... ale ty decydujesz... Jak się karmi piersią to nie ma miesiączek, owulacji i dni płodnych, więc nie ma co obserwować!!!! Pierwsza miesiączka prawdopodobnie pojawi się jak autorka zacznie rozszerzać dietę(ew. przejdzie na butelkę), więc do tego czasu ochrona mechaniczna, albo tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach