Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sylwuśka88

Planowanie płci dziecka

Polecane posty

Podobno istnieje teoria że można zaplanować płeć dziecka. Przed owu niby szanse na dziewczynke, zaś w owu lub dzień po na chłopca. Czy któraś z Was próbowała i sprawdziło się? Mam dwóch synów i zapragnęłam córeczki  współżycie było na trzy dni i dzień przed owu (bo ta mnie zaskoczyła szybciej niż zwykle). I teraz zastanawiam się czy mam szanse na córeczkę. Czy może jednak te plemniki sprzed trzech dni wytrwały i to jeden z nich jako pierwszy dostal się do komórki jajowej.

1. ciąża - stosunek w dniu owulacji - dziewczynka, 2. ciąża - stosunek dzień przed owulacją - również dziewczynka

Wydaje mi się, że planowanie płci sprawdza się w 50% 😅😜

5 minut temu, Gość Kasia napisał:

1. ciąża - stosunek w dniu owulacji - dziewczynka, 2. ciąża - stosunek dzień przed owulacją - również dziewczynka

Wydaje mi się, że planowanie płci sprawdza się w 50% 😅😜

Dajesz mi nadzieję 😁

6 minut temu, Lavina napisał:

Stosunek 3 dni przed owu córcia.

Stosunek 3 dni przed owu syn.

I to tyle teorii 😁 A natura działa jak chce 

Hallo, czy jest tu ktoś jeszcze? A może jakieś inne sposoby typu obrączka czy kalendarz chiński komuś się sprawdził? To tak z przymrużeniem oka 😉

8 minut temu, Dobrosułka napisał:

Mozna troche zwiekszyc szanse na dana plc, ale zaplanowac sie nie da.  Sprawdz na internecie zasadowosc i kwasote pochwy.  pH pochwy ma podobno na to wplyw wiec poczytaj i od razu podaja ci diete jak to zmienic.  Jakkolwiek ostatecznie to i tak wyjdzie jak wyjdzie.

U mnie już za późno na planowanie bo jestem w 7tc. Mam dwóch synów i próbowałam  celowac w córkę. Współżycie trzy dni i dzień przed owu bo ta mnie zaskoczyła szybciej niż zwykle. Rano jeszcze test owu był negatywny A po południu dwie grube krechy i ból jajnika. Mam jednak nadzieję że będzie córeczka 

Kiedyś na przygotowaniu do życia w rodzinie nauczycielka mówiła nam że np chodzienie w obcisłych spodniach lub wzięcie gorącej kąpieli w wannie przez faceta przed stosunkiem zwiększa prawdopodobieństwo na to że będzie dziewczynka.

W pewnej wsi niedaleko mnie jest taki przypadek że małżeństwo ma 7 dzieci i wszystkie dziewczynki 🙂.

1 godzinę temu, Dobrosułka napisał:

Goraca kapiel dla faceta to ogolnie zabija plemniki 😄  

No tak, mniejsze szanse są wtedy na zapłodnienie ale podobno plemniki z których ma być chłopiec są większe i tym plemnikom gorąca kąpiel jeszcze bardziej szkodzi niż tym drugim.

6 minut temu, kocur93 napisał:

Kiedyś na przygotowaniu do życia w rodzinie nauczycielka mówiła nam że np chodzienie w obcisłych spodniach lub wzięcie gorącej kąpieli w wannie przez faceta przed stosunkiem zwiększa prawdopodobieństwo na to że będzie dziewczynka.

W pewnej wsi niedaleko mnie jest taki przypadek że małżeństwo ma 7 dzieci i wszystkie dziewczynki 🙂.

I pewnie z każda kolejna ciążą nadzieja na synka był 😉

1 godzinę temu, Sylwuśka88 napisał:

I pewnie z każda kolejna ciążą nadzieja na synka był 😉

Podobno tak. Próbował do skutku, ale w pewnym momencie zdał sobie sprawę że lepiej już odpuścić bo już bardzo ciasno w domu się zrobiło 😁