Bing 0 Napisano Listopad 30, 2021 Szukam osób, które przestały pić lub zamierzają przestać. Jestem ciekawa jak zmieniło się wasze życie po rezygnacji z alkoholu i jak trudne to bylo. Tych, którzy dopiero zaczynają walczyć zapraszam do dyskusji i wzajemnego wsparcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mutantex 15 Napisano Listopad 30, 2021 https://niepijemy.pl/forum/forum-dla-alkoholikow Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bing 0 Napisano Listopad 30, 2021 Dziękuję bardzo, zapoznam się z tym forum. A może jest ktoś tutaj kto chce dziś pogadać. Pół dnia było ok teraz już lekkie obniżenie nastroju... Nie mam zapasów i nie pójdę do sklepu. Wytrzymam! Piję około 3 piw prawie codziennie od kilku lat.. Czasem więcej,czasem mniej. Mało kto wie o tym bo normalnie pracowałam, wstawałam i funkcjonowałam ....ale tak mam problem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mutantex 15 Napisano Listopad 30, 2021 28 minut temu, Bing napisał: A może jest ktoś tutaj kto chce dziś pogadać. Na otwartym forum pokroju Kafeterii raczej ciężko będzie o kogoś kto ma wiedzę na temat alkoholizmu. 30 minut temu, Bing napisał: tak mam problem. Przyznanie się przed samą sobą do choroby alkoholowej to spory sukces , ale bez terapii to raczej się nie obędzie , gdyż dopiero na terapii dowiesz się o mechanizmach choroby alkoholowej o których pojęcia nie miałaś. Oraz o sposobach radzenia sobie z nimi. Ale niewiele więcej jestem w stanie napisać z braku wiedzy. Na tamtym , zamkniętym forum powinnaś dostać znacznie więcej informacji. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tr{ns"grES@n 22 Napisano Listopad 30, 2021 2 godziny temu, Bing napisał: Dziękuję bardzo, zapoznam się z tym forum. A może jest ktoś tutaj kto chce dziś pogadać. Pół dnia było ok teraz już lekkie obniżenie nastroju... Nie mam zapasów i nie pójdę do sklepu. Wytrzymam! Piję około 3 piw prawie codziennie od kilku lat.. Czasem więcej,czasem mniej. Mało kto wie o tym bo normalnie pracowałam, wstawałam i funkcjonowałam ....ale tak mam problem. Był taki jeden abstynent na kafeterii którego pewna użytkowniczka forum namówiła do wypicia alkoholu. Któregoś piątku pisał że zaczyna nalewać.. coś tam jeszcze niewyraźnie paplał i zamilkł. Do dziś nie wiadomo co się z nim stało 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bing 0 Napisano Listopad 30, 2021 Dzięki za odpowiedzi! Racja tamto forum będzie odpowiednim miejscem do dyskusji. Czytam już tam wątki i może wkrótce sama zacznę tam pisać. No i nie wypiłam dziś żadnego piwka. Pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mutantex 15 Napisano Grudzień 1, 2021 4 godziny temu, Bing napisał: nie wypiłam dziś żadnego piwka Jest to zawsze świetny początek nowego życia. Pozdrawiam również. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach