xyz1345 6 Napisano Styczeń 14, 2022 Witam wszystkich obecnych na forum macie jakieś skuteczne sposoby na przemęczenie/nadmiar stresu? Jestem na III roku studiów zaocznych, przede mną kolejna sesja, pierwsza po zmianie specjalizacji i nadrobieniu różnic programowych. Nie powiem, męczy mnie to strasznie, bo dostałam nową pracę w której mam mase szkoleń i nauki (zupełnie inna branża zaczęłam od połowy stycznia) I powoli nie wyrabiam. Wracam do domu, obowiązki domowe wzywają i nie mam siły do nauki na studia... Dołożyłam sobie zaległe prawo jazdy, którego swoją drogą nie mogę zdać od października i jezvze mam dość męcząca miesiączkę, która nie pomaga, PMS i ból są zbyt silne moje dotychczasowe sposoby radzenia sobie ze stresem zawodzą i stąd moje pytanie do Was. wolne aktualnie odpada z racji że mam egzmainy w pracy i jestem nowym pracownikiem, a na studiach dopiero w połowie lutego mam wolne, że tak powiem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisza_nocna 47 Napisano Styczeń 15, 2022 19 godzin temu, xyz1345 napisał: Witam wszystkich obecnych na forum macie jakieś skuteczne sposoby na przemęczenie/nadmiar stresu? Jestem na III roku studiów zaocznych, przede mną kolejna sesja, pierwsza po zmianie specjalizacji i nadrobieniu różnic programowych. Nie powiem, męczy mnie to strasznie, bo dostałam nową pracę w której mam mase szkoleń i nauki (zupełnie inna branża zaczęłam od połowy stycznia) I powoli nie wyrabiam. Wracam do domu, obowiązki domowe wzywają i nie mam siły do nauki na studia... Dołożyłam sobie zaległe prawo jazdy, którego swoją drogą nie mogę zdać od października i jezvze mam dość męcząca miesiączkę, która nie pomaga, PMS i ból są zbyt silne moje dotychczasowe sposoby radzenia sobie ze stresem zawodzą i stąd moje pytanie do Was. wolne aktualnie odpada z racji że mam egzmainy w pracy i jestem nowym pracownikiem, a na studiach dopiero w połowie lutego mam wolne, że tak powiem... Wzięłaś na siebie zbyt dużo. Ja bym sobie na razie darowała prawo jazdy i obowiązki domowe. Wyspała się. A na studiach chyba są jakieś poprawki więc lepiej bardziej uczyć się do pracy. Ale to tylko moje zdanie. Jak człowiek zmęczony to i tak trudno cokolwiek zapamiętać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach