Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarny_aniol22

Rozejście mięśni brzucha

Polecane posty

Czy u którejś z was stwierdzono po ciąży rozejście mięśni brzucha? I czy udało wam się coś z tym zrobić jeśli tak ile wam zajął powrót do formy? U mnie położna na pierwszej wizycie po porodzie stwierdziła rozejście mięśni brzucha i przepuklinę według niej wysokie majtki ściągające brzuch wystarczą a po połogu lekkie ćwiczenia ale nie wydaje mi się żeby to było aż takie proste. Po pierwszej ciąży było wszystko w porządku. Czy powodem tego może być to że dziecko było duże?

49 minut temu, czarny_aniol22 napisał:

Czy u którejś z was stwierdzono po ciąży rozejście mięśni brzucha? I czy udało wam się coś z tym zrobić jeśli tak ile wam zajął powrót do formy? U mnie położna na pierwszej wizycie po porodzie stwierdziła rozejście mięśni brzucha i przepuklinę według niej wysokie majtki ściągające brzuch wystarczą a po połogu lekkie ćwiczenia ale nie wydaje mi się żeby to było aż takie proste. Po pierwszej ciąży było wszystko w porządku. Czy powodem tego może być to że dziecko było duże?

Idź po połogu do fizjoterapeuty uroginekologicznego.

23 minuty temu, czarny_aniol22 napisał:

Już właśnie mam przygotowany numer w poniedziałek zadzwonię bo to jakoś nie daje mi spokoju 

No to na luzie zadzwoń i idź na wizytę. Będzie ok. Dostaniesz ćwiczenia, pewnie tejpami Cię pokleją, żeby się wszystko trzymało i z czasem wróci do normy 🙂

Oby tak było a na tą naciągnięta skórę po porodzie ktoś ma jakiś dobry sposób? W pierwszej ciąży miałam nieduży brzuch więc nie wyglądało to tak źle ale teraz to skóra wygląda jak u starej babci:-( strasznie się naciągnęła bo wszystko mi poszło w brzuch i co z tego że ważę tyle co przed porodem skoro ta skóra tak okropnie zwisa:-(