Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kejti4

CV, co wpisać?

Polecane posty

Hejj. Aktualnie szukam nowej pracy, w internecie natknełam się na pewną ofertę pracy w hotelu jako pokojówka. Do tej pory pracowałam jako kelnerka. 
Moje pytanie brzmi, co będzie korzystniejsze? Praca na poprzednim stanowisku + praktyki, które trwaly 2 tygodnie, odbyły się 5 lat temu, jest minimalne powiązanie ze stanowiskiem, na które aplikuję czy dać poprzednie stanowisko + stanowisko kelnerki na którym pracowałam rok temu? 

Wybacz, czytałam i nie zrozumiałam. Rozumiem, że 5 lat temu miałaś te praktyki później pracowałaś też jako kelnerka a po kelnerce miałaś jeszcze inne stanowisko, tak ? Jeśli tak to wpisz to wszystko, bo nawet jeśli Twoje poprzednie stanowisko nie pasuje do tego o które się ubiegasz chociaż przedstawi ciebie w dobrym świetle, że jakiejś luki pustej nie masz… kelnerka też coś tam może zdziałać no i fajnie wpisać praktyki, bo to tez świadczy, że się tam rozwijasz. Zawsze możesz dodać krótki opis mówiący o Tobie w cv ( zobacz jak to wygląda w internecie ) jeśli nie dodajesz listu motywacyjnego to krótki opis pozwoli na zaprezentowanie się. 

2 godziny temu, MadziaLenka napisał:

Wybacz, czytałam i nie zrozumiałam. Rozumiem, że 5 lat temu miałaś te praktyki później pracowałaś też jako kelnerka a po kelnerce miałaś jeszcze inne stanowisko, tak ? Jeśli tak to wpisz to wszystko, bo nawet jeśli Twoje poprzednie stanowisko nie pasuje do tego o które się ubiegasz chociaż przedstawi ciebie w dobrym świetle, że jakiejś luki pustej nie masz… kelnerka też coś tam może zdziałać no i fajnie wpisać praktyki, bo to tez świadczy, że się tam rozwijasz. Zawsze możesz dodać krótki opis mówiący o Tobie w cv ( zobacz jak to wygląda w internecie ) jeśli nie dodajesz listu motywacyjnego to krótki opis pozwoli na zaprezentowanie się. 

a jeśli w ogłoszeniu nic nie pisze o wpisaniu klauzuli to tak czy siak wpisać tą klauzulę? 

10 minut temu, kejti4 napisał:

a jeśli w ogłoszeniu nic nie pisze o wpisaniu klauzuli to tak czy siak wpisać tą klauzulę? 

Tak, wpisz sobie klauzule aktualna która do każdej cv będzie pasować (czasami firmy proszą o wpisanie swojej której podają w ogłoszeniu. Nie ma w ogłoszeniu i tak trzeba zawsze wpisać. 

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez (nazwa firmy) w celu prowadzenia rekrutacji na aplikowane przeze mnie stanowisko.

lub dłuższa wersja 

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO).

Szukasz pracy w PL? Nie wolisz wyjechać za granice? Wiesz co ja sobie pluję w brodę, po co był mi magister, skoro pokojówka w Danii zarabia miesięcznie więcej niż ja… Widziałam takie ogłoszenie na pracawue.pl to mi ręce opadły. I to są realne stawki, bo oni tam weryfikują każdą ofertę