Gora70 0 Napisano Wrzesień 2, 2022 Hej, Mam problem związany w moim obecnym chłopakiem. Ogólnie to ja i mój partner mamy swoje prywatne zdjęcia, Które możemy widzieć tylko my. Ostatnio przeszła przeze mnie taka myśl…zostawiłam telefon odblokowany na jednej z imprez. Teraz tylko gdybam, ale boje się ze ktoś mógłby wkraść się na moja galerie i skraść te zdjecia. Chociaż nie mam jednoznacznych dowódow to ja lubię sobie wmawiać co mogłoby się stać przykrego w przyszłości i nie radzę sobie z tym bo mam przed sobą negatywne scenariusze. W tej określonej sytuacji boje się ze mój partner moglby sobie z tym nie poradzić bo to co zostaje w sieci to zostaje. Czy ja na prawdę dramatyzuje i to jest efekt mojej niestabilności emocjonalnej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KateZRzeszowa 850 Napisano Wrzesień 25, 2022 Pytanie podstawowe jest takie. Po co w ogóle robic takie zdjęcia i trzymać w telefonie który można zgubić ktoś może ukraść itd? Jesli już są to wg mnie powinniście podejsc do tematu dojrzałe i że świadomością ryzyka i nie że sobie nie poradzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MakePEACE 2 Napisano Październik 20, 2022 (edytowany) Dnia 2.09.2022 o 20:14, Gora70 napisał: Teraz tylko gdybam, ale boje się ze ktoś mógłby wkraść się na moja galerie i skraść te zdjecia. Chociaż nie mam jednoznacznych dowódow to ja lubię sobie wmawiać co mogłoby się stać przykrego w przyszłości i nie radzę sobie z tym bo mam przed sobą negatywne scenariusze. W tej określonej sytuacji boje się ze mój partner moglby sobie z tym nie poradzić bo to co zostaje w sieci to zostaje. Czy ja na prawdę dramatyzuje i to jest efekt mojej niestabilności emocjonalnej? Troche tak, ale i nie - tzn. internet z dzis, a z kiedys to sporo inne swiaty tzn. jest dzis wiekszy MATRIX! i mozliwosci Firm budujacych programy-internet... dlatego polecam o wiele wieksze wlaczyc ograniczone zaufanie + jak tylko mozna do min. unikac trzymania wrazliwych danych w tym Medium - i wiekszosci zrodlach - a jak juz to na Dyskach z szyfrowaniem w tle, ktore bedziesz miec u siebie i poza polaczeniem z internetem - oraz zainteresuj sie TEMATEM szyfrowania danych to bedzie wrecz Klucz dla Ciebie - i pozniej ich trzymanie - wysylka bedzie o wiele bezpieczejsze... Temat jest tez o tyle dzis Powazny, ze G o o g l e trzyma Lape na systemie mobile - Android i co wazne wiele osob ma zablokowane w tym systemie dojscie do SuperAdmina z dojsciem do waznych danych systemowych... co jest absurdem! jak i poczatkiem waznego kroku-drogi do budowy MATRIXA w sprzyjajcych o wiele bardziej warunkach (oczywiscie dla G. i wspolnikow z rzadem USA dzis tak samo)... jak i w wielu kwestiach pozwalaja sobie na zbyt wiele! - z automatyzacja w tle, ktora potrafi popelniac na dzis wiele karygodnych bledow!, ktore im uchodza czesto plazem +jak i wyszlo do dzis wiele klamstw z ich strony, ktore dotycza bardzo duzej ilosc razacych uchybien z inwigilcaj jak i wykradaniem danych w tle... a w tym tez spora role odgrywaja wspolnicy np. producenci glownie sprzetow elektronicznych. Plus dane na serwerach w Chmurze u nich i innych... to tez temat wart uwagi pod za i przeciw! Systemy operacyjne +Smartfon jest to dzis najbardziej zagrazajace Urządzenie na wielu plaszczyznach dla Ludzkosci (poza wyjatkami, ktorych jest b. maly % w stosunku do milardow) - i nalezy operowac b. obszerna/fachowa wiedza, aby byc w miare bezpiecznym... sa tez Plusy ma sie rozumiec, ale minusy sa o wiele bardziej niebzpieczne. Edytowano Październik 20, 2022 przez MakePEACE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MakePEACE 2 Napisano Październik 20, 2022 (edytowany) 8 minut temu, MakePEACE napisał: Teraz tylko gdybam, ale boje się ze ktoś mógłby wkraść się na moja galerie i skraść te zdjecia. Chociaż nie mam jednoznacznych dowódow to ja lubię sobie wmawiać co mogłoby się stać przykrego w przyszłości i nie radzę sobie z tym bo mam przed sobą negatywne scenariusze. W tej określonej sytuacji boje się ze mój partner moglby sobie z tym nie poradzić bo to co zostaje w sieci to zostaje. Czy ja na prawdę dramatyzuje i to jest efekt mojej niestabilności emocjonalnej? Troche tak, ale i nie - tzn. internet z dzis, a z kiedys to sporo inne swiaty tzn. jest dzis wiekszy MATRIX! i mozliwosci Firm budujacych programy-internet... dlatego polecam o wiele wieksze wlaczyc ograniczone zaufanie + jak tylko mozna do min. unikac trzymania wrazliwych danych w tym Medium - i wiekszosci zrodlach - a jak juz to na Dyskach z szyfrowaniem w tle, ktore bedziesz miec u siebie i poza polaczeniem z internetem - oraz zainteresuj sie TEMATEM szyfrowania danych to bedzie wrecz Klucz dla Ciebie - i pozniej ich trzymanie - wysylka (zaszyfrowanych danych pod np. klucz) bedzie o wiele bezpieczejsza... Temat jest tez o tyle dzis Powazny, ze G o o g l e trzyma Lape na systemie mobile - Android i co wazne wiele osob ma zablokowane w tym systemie dojscie do SuperAdmina z dojsciem do waznych danych systemowych... co jest absurdem! jak i poczatkiem waznego kroku-drogi do budowy MATRIXA w sprzyjajcych o wiele bardziej warunkach (oczywiscie dla G. i wspolnikow z rzadem USA dzis tak samo)... jak i w wielu kwestiach pozwalaja sobie na zbyt wiele! - z automatyzacja w tle, ktora potrafi popelniac na dzis wiele karygodnych bledow!, ktore im uchodza czesto plazem +jak i wyszlo do dzis wiele klamstw z ich strony, ktore dotycza bardzo duzej ilosc razacych uchybien z inwigilacja jak i wykradaniem danych w tle... a w tym tez spora role odgrywaja wspolnicy np. producenci glownie sprzetow elektronicznych. Plus dane na serwerach w Chmurze u nich i innych... to tez temat wart uwagi pod za i przeciw! Systemy operacyjne +Smartfon jest to dzis najbardziej zagrazajace Urządzenie na wielu plaszczyznach dla Ludzkosci (poza wyjatkami, ktorych jest b. maly % w stosunku do miliardow) - i nalezy operowac b. obszerna/fachowa wiedza, aby byc w miare bezpiecznym... sa tez Plusy ma sie rozumiec, ale minusy sa o wiele bardziej niebzpieczne. Edytowano Październik 20, 2022 przez MakePEACE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dziecko we mgle_ Napisano Październik 21, 2022 Dnia 2.09.2022 o 20:14, Gora70 napisał: Hej, Mam problem związany w moim obecnym chłopakiem. Ogólnie to ja i mój partner mamy swoje prywatne zdjęcia, Które możemy widzieć tylko my. Ostatnio przeszła przeze mnie taka myśl…zostawiłam telefon odblokowany na jednej z imprez. Teraz tylko gdybam, ale boje się ze ktoś mógłby wkraść się na moja galerie i skraść te zdjecia. Chociaż nie mam jednoznacznych dowódow to ja lubię sobie wmawiać co mogłoby się stać przykrego w przyszłości i nie radzę sobie z tym bo mam przed sobą negatywne scenariusze. W tej określonej sytuacji boje się ze mój partner moglby sobie z tym nie poradzić bo to co zostaje w sieci to zostaje. Czy ja na prawdę dramatyzuje i to jest efekt mojej niestabilności emocjonalnej? Wystarczyłoby żebyś zgubiła lub ktoś ukradlby ci telefon. Kiedyś trzymałam na swoim pendrive zdjęcia, nie żadne pikantne ale takie subtelne - w stroju kąpielowym lub bieliźnie. Niestety pendrive zniknął, rozpłynął się w powietrzu. Nie jest to fajne uczucie nie wiedzieć kto ogląda nasze zdjęcia i gdzie one mogą teraz być. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MakePEACE 2 Napisano Październik 21, 2022 1 godzinę temu, dziecko we mgle_ napisał: Wystarczyłoby żebyś zgubiła lub ktoś ukradlby ci telefon. Kiedyś trzymałam na swoim pendrive zdjęcia, nie żadne pikantne ale takie subtelne - w stroju kąpielowym lub bieliźnie. Niestety pendrive zniknął, rozpłynął się w powietrzu. Nie jest to fajne uczucie nie wiedzieć kto ogląda nasze zdjęcia i gdzie one mogą teraz być. Polecam edu z zakresu SZYFROWANIA chomikowanych wrazliwych danych-fotek itp. nawet folder na haslo lub spakowana paczka... oraz min. 2kopie! im dane naj wazne i na 2 nosnikach! / drugi najlepiej, aby nie byl w uzyciu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach