Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kici11

Prolaktyna

Polecane posty

Hej. Dziewczyny mam pytanie. Czy mój wynik prolaktyny jest dobry przy staraniu się o dziecko. Przy przyjmowaniu pół tabletki dostinexu raz na tydzień mam już wynik 5.16 a norma jest od 5.18 do 26. 

Mój gin powiedział że mam dalej przyjmować lek ale boje się że zaraz spadnie jeszcze nizej... I nie uda się zajść 

1 godzinę temu, Kici11 napisał:

Hej. Dziewczyny mam pytanie. Czy mój wynik prolaktyny jest dobry przy staraniu się o dziecko. Przy przyjmowaniu pół tabletki dostinexu raz na tydzień mam już wynik 5.16 a norma jest od 5.18 do 26. 

Mój gin powiedział że mam dalej przyjmować lek ale boje się że zaraz spadnie jeszcze nizej... I nie uda się zajść 

Jak nie ufasz lekarzowi to go zmień na takiego, któremu będziesz ufać.

Prolaktyna jest wydzielana skokowo.

1 godzinę temu, Kici11 napisał:

Raczej tutaj nie znajdziesz nikogo madrzejzzego.niz lekarz ginekolog. Jego wiedza, zapewniam Cie, jest nieporownywalnie wieksza od naszej. Jak nie do konca jestes zadowolona z tego jak Cie prowadzi, to go zmien na innego lekarza. Profesjonaliste. 

Zależy mi na odpowiedzi osobo które miały doczynienia z prolaktyna... 

53 minuty temu, Kici11 napisał:

Zależy mi na odpowiedzi osobo które miały doczynienia z prolaktyna... 

Ja już Ci pisałam wielokrotnie.

Prolaktyna jest wydzielana skokowo. Jutro możesz mieć wyższy poziom niż dzisiaj. Ja skakałam z niedoborów w 3x przekroczoną nowmę w ciągu 2 dni. Potem przestałam badać. Brałam bromergon przez długi czas i dalej wyniki miałam bardzo zróżnicowane.

Zaszłam w dwie ciąże bez problemu, w 1 i w 2 cyklu starań. 

Twoje trudności mogą mieć niewiele wspólnego z prolaktyną. Jeżeli nie ufasz w tej kwestii swojemu lekarzowi, to najlepiej zrobisz idąc do innego.