miki200309 0 Napisano Wrzesień 22, 2022 Hejka jak to w końcu wygląda. Czy muszę być studentem/ uczniem żeby być zwolnionym ze składek? Mam poniżej 26lat. Pracodawca wymaga żeby mieć status ucznia/ studenta a w internecie przeczytałam, że każdy poniżej 26 roku życia jest zwolniony ze składek nieważne czy uczeń/student czy osoba która skończyła już edukację. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisza_nocna 47 Napisano Wrzesień 22, 2022 4 godziny temu, miki200309 napisał: Hejka jak to w końcu wygląda. Czy muszę być studentem/ uczniem żeby być zwolnionym ze składek? Mam poniżej 26lat. Pracodawca wymaga żeby mieć status ucznia/ studenta a w internecie przeczytałam, że każdy poniżej 26 roku życia jest zwolniony ze składek nieważne czy uczeń/student czy osoba która skończyła już edukację. To źle przeczytałeś jak nie zarobisz więcej niż 85000 rocznie to jesteś zwolniony ze składki na podatek. A żeby nie mieć składek na zus musisz być studentem do 26 lat i to tylko na umowę zlecenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach