TaAnna 0 Napisano Kwiecień 24, 2023 Witam, ostatnio gdy ktoś mi zrobił zdjęcie (to nie to samo co selfie gdy ja sobie robie ;)) zauważyłam bardzo duże zmarszczki wokół oczu, szyi i w ogóle suchą, szarą skórę. Mam pytanie macie również zmarszczki w tym wieku ? Czy to normalne po prostu starzenie się ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maurentyna 7 Napisano Kwiecień 30, 2023 Niestety tak, ale proces ten można trochę opóźnić. Szara i sucha skóra to wynik zaburzonej bariery hydrolipidowej. Staraj się ją nawilżać. Unikaj wysuszających żeli myjących, zamień je na pianki. Przeciwstarzeniowo sprawdzają się kosmetyki z biofermentami np. bioaktywny krem i serum Shelee. Serum można stosować na całą twarz, również pod oczy i na szyję. Mi zastąpiło krem pod oczy. Zainteresuj się też masażem twarzy, działa cuda tylko trzeba być systematycznym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
alawanat 0 Napisano Maj 15, 2023 Hej. U mnie zmarszczki zaczęły pojawiać się po 30. Wtedy też wybrałam się do kosmetyczki, indywidualnie dobrała mi kosmetyki do codziennej pielęgnacji i co jakiś czas zaczęłam korzystać z zabiegów upiększających, głównie nawilżających. Mój ulubiony to Geneo , cudownie odświeża, rozjaśnia i napina skóra. Nie wiem skąd jesteś , ale mogę polecić Ci miejsce gdzie to robię ,SCM estetic w Krakowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach