Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Niburdiama

Zrobiłam dziś pierwsze przetwory na zimę

Polecane posty

2 minuty temu, Dutch V. Der L!nde napisał:

Muszę się dżemy nauczyć robić...

Ja dziś zrobiłam pyszne ogórki. W nastepnym tygodniu beda może konfitury 😁 nie sadziłam, że to takie proste i przyjemne zajęcie. 😁

Edytowano przez Niburdiama

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Niburdiama napisał:

Ja dziś zrobiłam pyszne ogórki. W nastepnym tygodniu beda może konfitury 😁 nie sadziłam, że to takie proste i przyjemne zajęcie. 😁

Przyjemna to będzie konsumpcja 😉

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

nauczyłam sie dziś nawet przepisu na orientalnego kurczaka i ciasto kawowe ociekające karmelem 😁

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Dutch V. Der L!nde napisał:

Przyjemna to będzie konsumpcja 😉

Zrobiłam 15 słoików ogorkow i zajelo mi to ok. 30 min. Potem jeszcze zalewa, powiedzmy godzina i pyszne jedzonko na zime gotowe 😁

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Megaterium napisał:

Ile masz lat że przetwory robisz?

Nigdy nie robiłam, ale po prostu smak domowy mi najlepiej pasuje jak u mamy czy babci. A lunche mnie znudzily. 🙄

Edytowano przez Niburdiama

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Megaterium napisał:

Ile masz lat że przetwory robisz?

Przetwory to fajna rzecz, dobra alternatywa do śmieciowego żarcia... nie trzeba być babcią by chcieć i się nauczyć to robić. Ja zaczynam od konfitur. 😎

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Dutch V. Der L!nde napisał:

Przetwory to fajna rzecz, dobra alternatywa do śmieciowego żarcia... nie trzeba być babcią by chcieć i się nauczyć to robić. Ja zaczynam od konfitur. 😎

Dokładnie. To chyba się robi w ten sposob, że wkładasz owoce lub mielisz i dodajesz cukru, żeby się nie psuły. Ale nie wiem jakie proporcje. Potem pewnie trzeba gotować słoiki w wodzie, zgaduje? 🙄

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
1 minutę temu, Niburdiama napisał:

Dokładnie. To chyba się robi w ten sposob, że wkładasz owoce lub mielisz i dodajesz cukru, żeby się nie psuły. Ale nie wiem jakie proporcje. Potem pewnie trzeba gotować słoiki w wodzie, zgaduje? 🙄

Ja dopiero będę to ogarniać... ale jest internet 😆

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
19 minut temu, Dutch V. Der L!nde napisał:

Ja dopiero będę to ogarniać... ale jest internet 😆

Teraz to już chyba robią to inaczej tzn. jest cukier żelujacy i zamiast gotowania konfitury to wstawiaja do mikrofali. 😎

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Przed chwilą, Caryca z cytrusami napisał:

Prędzej do piekarnika 😄

A teraz są trendy kuchnie indukcyjne 😎

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Ja unikam cukru, ale jeśli zrobie kilka słoików to dam znać jak i czy pyszne, ale predzej powidła ze śliwek 😎

Edytowano przez Niburdiama

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
9 minut temu, Caryca z cytrusami napisał:

A jaki to ma związek z tematem?

A jak Ci sie wydaje? 😎

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Są różne przepisy w necie, jedni beda gotowac, inni piec w piekarniku, a jeszcze inni na kuchence indukcyjnej lub w mikrofali, ale to zależy jaki efekt chcesz osiągnąc. Z tego co slyszałam profesjonalne gotowanie wymaga precyzji, stad ponoc szefowie kuchni wybierają najczęściej kuchenkę z wieksza kontrola temperatury.😎

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
9 minut temu, Caryca z cytrusami napisał:

Wydaje mi się, że jak zwykle z tobą tracę czas. Wymądrzaj się do optyka.

Ok 😎🖐

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
7 minut temu, Żaba Monika napisał:

Przeciez na kuchni indukcyjnej tez sie gotuje, co za roznica na jakiej. 

W internecie opisuja, ze moze byc roznica w kontroli temperatur. Ale ja nie wiem, dopiero wkraczam w arkana gotowania 🙂

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×