Tallian 0 Napisano Sierpień 23, 2023 Nie wiem od czego zacząć planowac skromny ślub i uroczysty obiad. Zdecydowaliśmy ze nie robimy hucznego wesela. jak wyglądały wasze skromne śluby? nie wiem z czego zrezygnować, a o czym nie zapomnieć slub kościelny, 20-25 osób. Później obiad w restauracji Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pati1236 6 Napisano Sierpień 23, 2023 2 minuty temu, Tallian napisał: Nie wiem od czego zacząć planowac skromny ślub i uroczysty obiad. Zdecydowaliśmy ze nie robimy hucznego wesela. jak wyglądały wasze skromne śluby? nie wiem z czego zrezygnować, a o czym nie zapomnieć slub kościelny, 20-25 osób. Później obiad w restauracji Przedewszystkim trzymaj się takiej ilości osób,zróbcie dokładną listę i wydrukujcie zaproszenia. Bo później się okaże,że trzeba zaprosić kolegów,ciotkę czy kuzynkę jak było u nas. Na początku skromny ślub rodzice,dziadkowie i chrzestni,ale teściowa wypaliła z dodatkową ciotką,bo wtedy byłaby cała ich rodzina,bo nie mają wiele osób okej,później mój mąż jeszcze dwóch kolegów też nie miałam nic przeciwko,ale jak to wygląda jak moja babcia przyjedzie i zobaczy kolegów,a moje ciocie i wujkowie niezaproszeni( mam dużą rodzinę). Przyszło co do czego chciałam zaprosić wszystkich i pojechaliśmy na salę i mój mąż z teściową że skromnego przyjęcia chcieli zrobić wesele jak ma każdy,a ja nie miałam nic do powiedzenia. No to im wygarnełam w oczy żeby sami sie ze sobą ożenili i prawie do ślubu by nie doszło. W końcu przełożyliśmy termin na wcześniejszy i ślub był kościelny tylko my i świadkowie nikt więcej,ani teściowej,ani rodziców,ani przyjęcia,ale tak chciałam. Dlatego najlepiej naprawdę zrobić porządną listę,której się trzymamy,od razu zaproszenia i wystarczy we dwoje się wybrać( bez teściowej!) i wybrać jedzenie i wszystko inne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pati1236 6 Napisano Sierpień 23, 2023 Jeśli jeszcze miałabym coś doradzić,to wszystko organizujcie sami,żeby rodzina się nie wtrącała,bo to wasz dzień. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Flashback13 1 Napisano Sierpień 30, 2023 Byłam już na trzech takich skromnych przyjęciach, sama coś takiego planuję i uważam to za świetną opcję w dobie hucznych wesel ze zbędnym przepychem. Na żadnym z tych przyjęć nie było żadnych durnych bilecików z wyznaczonymi miejscami siedzącymi - każdy siadał gdzie chciał (więc rozstawianie ludzi masz z głowy). Nie było wodzireja/dja/orkiestry - w tle leciały playlisty ułożone przez parę młodą. Żadnych zbędnych pierdół/dekoracji/innego szajsu, stoły były naprawdę skromne/jakieś delikatne bukiety kwiatów - i to w zupełności wystarczyło. Żadnych zabaw/fotobudek/absurdalnie drogich napisów "love"/selfie 360 i innych dziadostw. Super skromnie, z klasą i ze smakiem. Z całym szacunkiem do wszystkich, którzy decydują się na wesela z tymi rzeczami które wymieniłam wcześniej - dla mnie to kicz i bezsensowne wydawanie pieniędzy (no ale co kto lubi;)). Będziesz musiała się skupić na: zaproszeniach (ja zamówiłam najtańsze, najskromniejsze, najprostsze - w końcu to kawałek papieru, który zaraz pójdzie do kosza), ...ence/komplecie ślubnym (ja akurat biorę ślub w spodniach), menu, muzyce, ew. dekoracji - ja postanowiłam, że będzie kilka kwiatów/jakieś świece i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach