user657 0 Napisano Grudzień 27, 2023 Dzień dobry. Zaczęłam stosowanie tabletek antykoncepcyjnych w nieznany dzień cyklu (brak miesiączki przez kilka miesięcy) rozpoczęłam swoje pierwsze opakowanie 2 listopada po 21 dniach stosowania tabletek odbyłam 7 dniową przerwa w trakcie której pojawił się okres (22 listopada skończyłam opakowanie 26 listopada zaczęła się miesiączka i trwała 5 dni) pierwszą tabletkę drugiego opakowania wzięłam 30 listopada. Teraz kończę kolejne opakowanie i moje pytanie brzmi… Czy jestem już chroniona przed ciążą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Grudzień 27, 2023 7 godzin temu, user657 napisał: Dzień dobry. Zaczęłam stosowanie tabletek antykoncepcyjnych w nieznany dzień cyklu (brak miesiączki przez kilka miesięcy) rozpoczęłam swoje pierwsze opakowanie 2 listopada po 21 dniach stosowania tabletek odbyłam 7 dniową przerwa w trakcie której pojawił się okres (22 listopada skończyłam opakowanie 26 listopada zaczęła się miesiączka i trwała 5 dni) pierwszą tabletkę drugiego opakowania wzięłam 30 listopada. Teraz kończę kolejne opakowanie i moje pytanie brzmi… Czy jestem już chroniona przed ciążą? A czemu zrobilaś przerwe? Nie masz tabletek placebo? Jeżeli zrobilas taka przerwe między opakowaniami, to nie, nie jestes chroniona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
user657 0 Napisano Grudzień 27, 2023 Siedmiodniowa przerwa jest zaleceniem lekarza 21+7 nie biorę w ciągu tej przerwy tabletek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monika 4110 Napisano Grudzień 28, 2023 Tak, jesli wzielas juz 2 opakowania to jestes. Zarówno tabletki dwu-, jak i jednoskładnikowe przyjęte po raz pierwszy do 5 dnia cyklu miesiączkowego zdążą zahamować owulację. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach