Barnaba 234 7 Napisano 4 Wrzesień Zazwyczaj człowiek pracuje , niczego się nie dorabia i wiecie co tak patrzę na tych bezdomnych . Wiadomo gówniane życie mają , często slysze od społeczeństwa nieroby , do roboty itd . Ja sb myślę, a dlaczego muszą pracować ?. Ich życie, ich sprawa , przecież i tak się kiedyś umrze . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano 4 Wrzesień 2 godziny temu, Isk^a napisał: Cześć Barnaba, co u Ciebie? Widzę, że dalej podhlądasz bezdomnych. Tych ludzi co tak mówią o bezdomnych nie interesuje ich życie, tylko ich własne. Mają ból doopy o to, że są "zmuszeni" do roboty, podczas gdy ktoś inny się obija. Niejako zazdroszczą wolności i czasu, które sprzedali i boli myśl, że mieli by teraz takiemu cząstkę tego oddać za free. Też tak myślę, bo nic nie robią, a inni muszą niby . Ja nic do bezdomnych nie mam , ale niech nie żebrzą po prostu . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wodnikszuwarek 2 Napisano 5 Wrzesień Ludzie pozwolili by system ich zdominował. Za komuny walczyli o wolne soboty. Dziś trzeba pracować w sobotę by normalnie żyć. Chyba widzisz o co w tym chodzi. Zastanawiam się jeszcze dlaczego zawsze bezdomny to mężczyzna.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano 5 Wrzesień 3 godziny temu, Wodnikszuwarek napisał: Ludzie pozwolili by system ich zdominował. Za komuny walczyli o wolne soboty. Dziś trzeba pracować w sobotę by normalnie żyć. Chyba widzisz o co w tym chodzi. Zastanawiam się jeszcze dlaczego zawsze bezdomny to mężczyzna.. Za komuny to walczyli ogólnie o wolność , chyba że ja nie rozumiem co to znaczy wolność . Dla mnie , nigdzie nie pracowanie i robienie to co się chce . Ale wolność to dla bogatych . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wodnikszuwarek 2 Napisano 5 Wrzesień 1 godzinę temu, Barnaba 234 napisał: Za komuny to walczyli ogólnie o wolność , chyba że ja nie rozumiem co to znaczy wolność . Dla mnie , nigdzie nie pracowanie i robienie to co się chce . Ale wolność to dla bogatych . Nie wiem czy nie pracować i robić co chcesz to jakaś wolność. Gdyby tak każdy podchodził do rzeczy to nie było by prądu w gniazdku ani chleba w piekarni. Wszystko.jest.dla ludzi wszystko ludziom i oczywiście praca powinna być w rozsądnych godzinach za rozsądne pieniądze. A nie wyzysk gdzie na najniższej nie masz możliwości kupić najtańszego mieszkania, auta. Zwierzęta w zoo mają lepiej bo muszą mieć określone przepisami pomieszczenia, jedzenie o stałych porach. Widzisz sam do czego to doszło. Dało się wkręcić śrubkę to teraz następuje jej dokręcanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano 5 Wrzesień 2 godziny temu, Wodnikszuwarek napisał: Nie wiem czy nie pracować i robić co chcesz to jakaś wolność. Gdyby tak każdy podchodził do rzeczy to nie było by prądu w gniazdku ani chleba w piekarni. Wszystko.jest.dla ludzi wszystko ludziom i oczywiście praca powinna być w rozsądnych godzinach za rozsądne pieniądze. A nie wyzysk gdzie na najniższej nie masz możliwości kupić najtańszego mieszkania, auta. Zwierzęta w zoo mają lepiej bo muszą mieć określone przepisami pomieszczenia, jedzenie o stałych porach. Widzisz sam do czego to doszło. Dało się wkręcić śrubkę to teraz następuje jej dokręcanie No ty piszesz o tym co ja myśle, my po prostu jesteśmy urodzeni do pracy . To co jest wokół nas , produkcja , budują się domy , drogi to dzięki ogólnie naszymi rękami . My musimy jeść pić , a ktoś to też musi produkować . Tak jest skonstruowany po prostu , gdyby każdy zarabiał po 30 tyś na reke , To by każdy prawdopodobnie szybko się dorabiał , nic byśmy nie robili . Ktoś wymyślił że kobiety 60 , mężczyzna 65 lat emerytura . Wniosek się nasuwa sam , niczego się nie dorobisz .Ale to tak musi wyglądać . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano 5 Wrzesień Przed chwilą, Barnaba 234 napisał: No ty piszesz o tym co ja myśle, my po prostu jesteśmy urodzeni do pracy . To co jest wokół nas , produkcja , budują się domy , drogi to dzięki ogólnie naszymi rękami . My musimy jeść pić , a ktoś to też musi produkować . Tak jest skonstruowany po prostu , gdyby każdy zarabiał po 30 tyś na reke , To by każdy prawdopodobnie szybko się dorabiał , nic byśmy nie robili . Ktoś wymyślił że kobiety 60 , mężczyzna 65 lat emerytura . Wniosek się nasuwa sam , niczego się nie dorobisz .Ale to tak musi wyglądać . Nie może każdy być bogaty , chodź dla mnie dziwne pracować, i za dużo z tego nie mieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano 5 Wrzesień Przed chwilą, Barnaba 234 napisał: Nie może każdy być bogaty , chodź dla mnie dziwne pracować, i za dużo z tego nie mieć. Co do pracy, gdyby mogli to by ci kazali w niedzielę pracować . A szefostwo by sb siedziało w domu samo . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano 5 Wrzesień Chciałem jeszcze coś dodać , he co to są za zakłady pracy gdzie ludzie przychodzą, odchodzą, znowu wracają . Znam taki zakład w małym miasteczku , gdzie jest daleko do dużych miast . To nie jest normalne , mało płacą, bazują na bezrobociu , czy jak ?. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kris888 209 Napisano 7 Wrzesień Dnia 5.09.2024 o 14:15, Barnaba 234 napisał: Chciałem jeszcze coś dodać , he co to są za zakłady pracy gdzie ludzie przychodzą, odchodzą, znowu wracają . Znam taki zakład w małym miasteczku , gdzie jest daleko do dużych miast . To nie jest normalne , mało płacą, bazują na bezrobociu , czy jak ?. bo mogą. nie ma konkurencji to oni rządzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano 8 Wrzesień 19 godzin temu, kris888 napisał: bo mogą. nie ma konkurencji to oni rządzą. Ciekawe czy w dużych miastach też takie zakłady są , ten to jest w małym miasteczku ?. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach