Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Refinier

Nietypowa sytuacja z zakupem. Pomóżcie

Polecane posty

Witajcie,

Mam dziwna historię (choć podejrzewam że ktoś na pewno się z czymś takim spotkał) i chciałem prosić o opinie co byście zrobili. 

Zamówiłem kanapę z pewnego sklepu z dostawą do domu. Zapłacone i czekam. Śledzę gdzie jest na stronie spedycji i spoko, po czym okazuje się że została dostarczona w zupełnie innym mieście niż to w którym miała być. Wyjaśniam ze sklepem że może to był link do innej paczki, albo cokolwiek takiego. Finał jest taki że zgubili tę kanapę i oni mi zwracają kasę i jeśli chcę to mogę zamówić jeszcze raz po tej samej cenie (była wtedy spora promka). Wymiana paru mniej lub bardziej dosadnych maili i sytuacja jest "zakończona". Kasa na koncie i szukam sobie innej kanapy. 

Następnego dnia bez żadnego uprzedzenia ani nic przyjeżdża kurier z moją kanapą i wnosimy ją do mieszkania. Obecnie jestem na wyjeździe i średnio mam możliwość kontaktować się ze sklepem. Oni też się nie kontaktują więc podejrzewam że nie wiedzą że ją dostałem.

Co byście zrobili na moim miejscu, a może mieliście taką sytuację?

• Like 1

Witam .... faktycznie  niezbyt  przyjemna atmosfera zakupowa  że tak powiem ,  ja na Pana miejscu mimo wszystko zadzwoniłabym do sklepu ,  poprosiła o kierownika o wyjaśnienie ,,, bo juz pogubiłam sie  a na sam koniec rozmowy podziękowała  za   za miła rozmowę dodając ze już nigdy nie będę robić zakupów.

miałam podobną akcję, sklep odpuścił sprawę gdyż oni dostali zwrot z ubezpieczenia paczki, firma kurierska i tak nie miała co zrobić z łóżkiem wiec trafiło do mnie, mimo wszystko lepiej przy takim gabarycie i wartości być fair i poinformować wszystkie strony o stanie sprawy 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować