polak = śmieć 30 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, PacjętkaChoroszczy napisał: Na co on cię wyrwał. obiecal ze nie bedzie juz bil jej syna w szkole jak bedzie mu dawac duupy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ 655 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, PacjętkaChoroszczy napisał: Na co on cię wyrwał. Nie pytaj nawet bo nie powiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PacjętkaChoroszczy 33 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał: Nie pytaj nawet bo nie powiem. Bikoz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przewr(l)otna 676 Napisano 6 godzin temu Będę wiła wianki i wrzucała je do falującej wody. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ 655 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 2 minuty temu, PacjętkaChoroszczy napisał: Bikoz No nie tylko na to, całokształtem też, charakterem i podejściem do życia takim poważnym jak na swój wiek. Edytowano 6 godzin temu przez E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
polak = śmieć 30 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał: No nie tylko na to, całokształtem też, charakterem i podejściem do życie takim poważnym jak na swój wiek. a przestal go bic na prawde? w koncu twoj syn to brat jego syna. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ 655 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, polak = śmieć napisał: a przestal go bic na prawde? w koncu twoj syn to brat jego syna. Nie wiem o czym mówisz, mój syn go poznał jak miał 3 lata i odrazu go polubil. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Projekt skorpion huh 3 Napisano 6 godzin temu 10 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał: Nie pytaj nawet bo nie powiem. Bwc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wujo 1 Napisano 6 godzin temu 13 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał: No nie, ja jak kiedyś pisałam że małolat jest 97 rocznik i to sama końcówka to zrozumiałam że on jest jakoś w podobnym wieku. ja pierrdole przecież takiemu dzieciakowi to nawet kuutas nie staje jeszcze. ja czułbym się jak peedofil na twoim miejscu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Projekt skorpion huh 3 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał: poważnym jak na swój wiek. Do walenia się raz w tygodniu to nawet nie trzeba kawy z lachonem pic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Wujo 1 Napisano 6 godzin temu 3 minuty temu, E̗̭̝͜ḽ̖̭͜c̜͇̗̪̭͢i̱͙̙͍͖͜a͢ napisał: Nie wiem o czym mówisz, mój syn go poznał jak miał 3 lata i odrazu go polubil. Nie miał wyjścia jak jego prawdziwy ojciec spierrrdolił Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaa 15 Napisano 5 godzin temu 26 minut temu, BabaZBlokadąPisania napisał: No. Taka ze mnie Grażynka pracoholiczka Nie dałabym rady szacun Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aaaaaaaaa 15 Napisano 5 godzin temu 12 minut temu, Wujo napisał: ja pierrdole przecież takiemu dzieciakowi to nawet kuutas nie staje jeszcze. ja czułbym się jak peedofil na twoim miejscu Bez przesady 97 to za 2 lata ma 30-stke. Trochę dziwne żeby mu ‚’jeszcze ‚ nie stawał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 2 Napisano 5 godzin temu 3 godziny temu, Paweł Polko napisał: Ja zamierzam przez dwa dni ciągle pić ale będzie zabawa Nie uznajesz Wszyskich świętych? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 2 Napisano 5 godzin temu 24 minuty temu, przewr(l)otna napisał: Będę wiła wianki i wrzucała je do falującej wody. Z czego? Kwiaty już nie kwitną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Monalisa12, 20 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 3 godziny temu, Paweł Polko napisał: Ja zamierzam przez dwa dni ciągle pić ale będzie zabawa oczywiscie w pierwszej kolejnosci na Msze Sw. 1listopada ok 12h : ) Pozniej ide na cmentarz Passy bede odpalac swieczuszki na roznych opuszczonych grobach tak robila moja Ciocia Sw . pamieci ktora niedawno zmarla bede robila to co ona ... Pozniej spotkam sie ze znajoma Cioci , ktora bardzo przezywa jej odejscie wypijemy kawke w jakiejs kafejce przy Av.Kleber .... Edytowano 5 godzin temu przez Monalisa12, 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przewr(l)otna 676 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Mar_Gret napisał: Z czego? Kwiaty już nie kwitną A chryzantemy złociste? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MOCNY STULEJ 2 Napisano 5 godzin temu A CO TU SZANOWAĆ? TO, ŻE KTOŚ TYRANIE STAWIA PONAD ZDROWIE I ŻYCIE OSOBISTE? NIE MA WTYM NIC DO SZANOWANIA CZY POZAZDROSZCZENIA, WRĘCZ NA ODWRÓT Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 2 Napisano 5 godzin temu 18 minut temu, Monalisa12, napisał: oczywiscie w pierwszej kolejnosci na Msze Sw. 1listopada ok 12h : ) Pozniej ide na cmentarz Passy bede odpalac swieczuszki na roznych opuszczonych grobach tak robila moja Ciocia Sw . pamieci ktora niedawno zmarla bede robila to co ona ... Pozniej spotkam sie ze znajoma Cioci , ktora bardzo przezywa jej odejscie wypijemy kawke w jakiejs kafejce przy Av.Kleber .... Do Polski nie przyjężdzasz? Nie masz tu nikogo z tych co odeszli? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 2 Napisano 5 godzin temu 19 minut temu, przewr(l)otna napisał: A chryzantemy złociste? Rzeczywiście, chyba te drobne by się nadawały Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żaba Monìka 1040 Napisano 5 godzin temu Nie mam dlugiego weekendu, mamy isc na wycieczkę pochodzic po pagórkach, ale zależy jaka będzie pogoda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przewr(l)otna 676 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, Mar_Gret napisał: Rzeczywiście, chyba te drobne by się nadawały Można też użyć wrzosu, lub pożółkłych liści i kasztanów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 2 Napisano 5 godzin temu 1 listopada na groby, nie wszystkie, na raty z sobotą lub niedzielą.W jeden dzień mała posiadówka z najbliższą rodziną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 2 Napisano 5 godzin temu 8 minut temu, przewr(l)otna napisał: Można też użyć wrzosu, lub pożółkłych liści i kasztanów Będziesz jesienna pani w wianku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przewr(l)otna 676 Napisano 5 godzin temu 14 minut temu, Żaba Monìka napisał: Nie mam dlugiego weekendu, mamy isc na wycieczkę pochodzic po pagórkach, ale zależy jaka będzie pogoda. W Polsce długi weekend w tym vzasue oznacza stanie w długich korkach i szukaniu przez godzinę miejsca parkingowego. W godzinach wieczornych każdy myśli o kubku gorącej kawy i kanapie, gdzie można obolałe nogi rozprostować 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przewr(l)otna 676 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Mar_Gret napisał: Będziesz jesienna pani w wianku Żarty sobie stroję. Nie wiem czy jutrzejsze plany mi wypalą, a co dopiero za kilka dni Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mar_Gret 2 Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, przewr(l)otna napisał: W godzinach wieczornych każdy myśli o kubku gorącej kawy i kanapie, gdzie można obolałe nogi rozprostować Tylko umęczenie jest z tymi obrzędami.Kupić znicze kupić kwiaty zrobić coś na grobie/grobach i się nie chce iść już na 1 listopada. 10 minut temu, przewr(l)otna napisał: Żarty sobie stroję. Nie wiem czy jutrzejsze plany mi wypalą, a co dopiero za kilka dni Też nie wiem jak będzie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z czubrycą 129 Napisano 4 godziny temu 1 godzinę temu, przewr(l)otna napisał: Będę wiła wianki i wrzucała je do falującej wody. Ty pisz wprost, że dorabiasz produkując stroiki nagrobne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przewr(l)otna 676 Napisano 4 godziny temu 9 minut temu, Mar_Gret napisał: Tylko umęczenie jest z tymi obrzędami.Kupić znicze kupić kwiaty zrobić coś na grobie/grobach i się nie chce iść już na 1 listopada. Według prawa kanonicznego, dzień Wszystkich Świętych jest świętem nakazanym i najważniejsze jest uczestnictwo w kościele. Cmentarze możemy odwiedzać do 8 listopada. Nawet lepiej iść kilka dni później i posprzątać popękane znicze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 512 Napisano 4 godziny temu 4 godziny temu, Caryca z czubrycą napisał: Ja zamierzam pić kefir i moczyć stopy w soli rumiankowej. dla urozmaicenia dodaj śliwki do menu ;D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach