Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
tonietakieproste

I co dalej? Potrzebuje pomocy.

Polecane posty

Cześć. Jakiś czas temu przeprowadziłam się do innego województwa, w zasadzie za pracą. Ledwo pracę zaczelam okazało się,że jestem w ciąży (zagrożonej) umowę o pracę mam do końca tego roku. Właśnie się dowiedziałam że nie przysługuje mi macierzyński itp. i co teraz? Totalnie się na tym nie znam.. a bez pieniędzy dosyć bardzo kiepsko. 

5 godzin temu, tonietakieproste napisał:

Cześć. Jakiś czas temu przeprowadziłam się do innego województwa, w zasadzie za pracą. Ledwo pracę zaczelam okazało się,że jestem w ciąży (zagrożonej) umowę o pracę mam do końca tego roku. Właśnie się dowiedziałam że nie przysługuje mi macierzyński itp. i co teraz? Totalnie się na tym nie znam.. a bez pieniędzy dosyć bardzo kiepsko. 

Dlaczego mialby nie przysługiwać macierzyński? Jezeli umowa kończy się po 12tc, to mają obowiązek przedłużyć ja do dnia porodu, a potem normalnie ZUS płaci macierzyński. 

53 minuty temu, Foko Loko napisał:

Dlaczego mialby nie przysługiwać macierzyński? Jezeli umowa kończy się po 12tc, to mają obowiązek przedłużyć ja do dnia porodu, a potem normalnie ZUS płaci macierzyński. 

Bo rzekomo musiałabym u nich mieć umowę na minimum dwa miesiące a dwa mijają 5 stycznia. Czyli brakuje mi 5 dni...

42 minuty temu, tonietakieproste napisał:

Bo rzekomo musiałabym u nich mieć umowę na minimum dwa miesiące a dwa mijają 5 stycznia. Czyli brakuje mi 5 dni...

Jezeli umowa kończy się po 12tc to mają obowiązek przedłuzyć ją do dnia porodu. O ile ofc jest to umowa o pracę. 

Ktory masz teraz tydzien ciąży?

3 godziny temu, tonietakieproste napisał:

Jest umowa o pracę 😉 6 tydzień także 31 grudnia to wtorek a 12 tydzień mi się zacznie 30 grudnia w poniedziałek 

No to mają obiwiązek przedłuzyć umowę i będziesz miala macierzynski. Dopilnuj sobie tego.

1 minutę temu, Foko Loko napisał:

No to mają obiwiązek przedłuzyć umowę i będziesz miala macierzynski. Dopilnuj sobie tego.

Przypilnuje,dziękuję za informację 

Przed chwilą, jebjebjeb napisał:

0980980

098089034523534535235gerg

Przed chwilą, jebjebjeb napisał:

098089034523534535235gerg

ssafasf

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto